Mars Logistics’ten Çalışanlarına Mentorluk Programı

Mars Logistics’ten Çalışanlarına Mentorluk Programı

Türkiyenin önde gelen lojistik şirketlerinden Mars Logistics, yöneticilerden oluşan mentorların genç ekip arkadaşlarına iş hayatı ile ilgili bilgi ve deneyimlerini aktardığı, yeni bakış açıları kazandırmayı, beceri ve performanslarını geliştirmeyi hedeflediği, yıllar içinde oluşmuş Mars Logistics kurum kültürünü aktararak ortak bir kurumsal bilinç oluşturmayı amaçladığı Kurum İçi Mentorluk Programını geçtiğimiz günlerde tamamladı.

1989 yılında kurulduğu günden beri sürdürülebilir büyümesini sürdüren Mars Logistics’te yeni hayata geçirilen Kurum İçi Mentorluk Programında Mars Logistics İcra Kurulu Üyeleri mentor olarak yer aldı ve toplamda 21 mentiye mentorluk sağlandı. Mars Logistics İnsan Kaynakları Direktörü Nihal Kansu, mentorluk programını bir şirket kültürü haline getirmeyi planladıklarını belirterek, “Hedefimiz bu programa zaman içinde daha fazla ekip arkadaşımızı dahil etmek” dedi. İlk menti grubunu belirlerken her birimi temsil edecek bir ekip oluşturmayı amaçladıklarını söyleyen Kansu, menti seçiminin kariyer havuzundan yapıldığını belirtti. Kansu, “Potansiyeli ve isteği olan ve bu program için uygun adayları kariyer havuzundan seçtik. İnsan Kaynakları bölümü olarak yöneticilerimizin önerdiği adayları dikkate aldık” dedi.

Mentorluk yapacak yöneticilerin vakit kısıtları nedeniyle ve mentilik alacak kişilerin mentorlarından verimli bir şekilde yararlanabilmesi için ilk etapta menti grubunun 21 kişiden oluştuğunu söyleyen Kansu, “3 ay süren programda her menti, mentoruyla ayda en az 3 görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmelerin her biri en az 1 saat sürdü. Mentiler, bu görüşmeler dışında şirket içinde yapılan strateji planlama toplantılarına da katılabildiler.” dedi.

İlk grubun mentorluk eğitiminin bittiğini ve geri dönüşlerin olumlu olduğunu söyleyen Kansu, 2022 yılında ise tersine mentorluk programını hayata geçireceklerini belirterek, “Yıllar içinde oluşan kurum kültürünün ve deneyimlerinin genç arkadaşlarımıza aktarılması önemliydi ancak çağa ayak uydurmak, güncel kalabilmek ve kuşak farkını ortadan kaldırmak da başarılı olmanın anahtarlarından. Bu nedenle 2022 yılında tersine mentorluk programı uygulayıp genç arkadaşlarımızı yöneticilerimizle yeniden buluşturacağız ve kendilerinin fikirlerini yönetici arkadaşlarımız ile paylaşmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?