Fujitsu’nun 2021 Select İnovasyon Ödülleri, Pandeminin Tetiklediği Yeni Değer Yaratma Çözümlerine Geldi

Fujitsu’nun 2021 Select İnovasyon Ödülleri, Pandeminin Tetiklediği Yeni Değer Yaratma Çözümlerine Geldi

Fujitsu’nun Rus Kanal İş Ortağı MSK Group, bu yılın SELECT Inovasyon Ödülü’nün sahibi oldu. MSK Group’un ödüllü projesi, Rusya’nın batısındaki hastaneler için veri yönetimini geliştirerek kaynakların daha etkin yönetilmesini ve hasta bakımının iyileştirilmesini sağladı. Projenin iki ana yürütücüsü olan Dataware ve 4 Way Solutions tarafından sunulan çözümler, pandemi ve dijital dönüşüm zorluklarını ele alıyor.

Fujitsu’nun yıllık Select İnovasyon Ödülleri, kanalın değer yaratan ve işletmelerin karşılaştığı zorlukları ele alan yeni projelerin geliştirilmesinde kurumların oynadıkları rolü dikkate alıyor. Jüri bu yıl, Fujitsu ekosisteminden daha fazla yararlanan ve Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nde belirtilen küresel zorlukların üstesinden gelmek üzere geliştirilen projelere odaklandı.

Fujitsu Kanal, İş Birlikleri ve Ekosistem Avrupa Başkanı Fernanda Catarino şöyle diyor: “Yeni teknolojiler pandemiyle değişen yeni çalışma yöntemlerine uyum sağlamamıza yardımcı oluyor. Bu teknolojiler aynı zamanda normale dönüş yolumuzda çok önemli bir faktör oldu. Bölgemizdeki pek çok iş ortağımızın bu krize karşı ortak çözümümüzün bir parçası olmaya devam etmesinden gurur duyuyorum. Fujitsu Select iş ortakları yenilikleri ve uzmanlıkları sayesinde toplum üzerinde gerçek anlamda olumlu bir değişim yaratıyor.”

Ödül sahibi MSK Group, Batı Rusya’nın Samara bölgesindeki tıbbi tesislerdeki verilerin birleştirilmesine yardımcı oluyor. Burada ortaya konan çözümler sayesinde, yerel hastaneler ilaç ve oksijen gibi malzemelerin satın alınmasıyla ilgili daha bilinçli kararlar verebiliyorlar. Ayrıca doktorların iş yüklerini daha etkili bir şekilde yönetiyor ve çeşitli tesisler arasında ihtiyaca yönelik kaynak ayırabiliyorlar. Çözüm, Fujitsu’nun Veri Merkezi ve Veri Odaklı Dönüşüm çözümlerine dayalı olarak tıbbi verileri yedeklemek ve korumak için eşzamanlı çoğaltma ve gelişmiş şifreleme ile iki veri depolama kümesinin kurulumunu içeriyor.

Romanya’da sınır ötesi suçlarla başa çıkmak için yepyeni bir yaklaşım

Romen Dataware firması tarafından sunulan yenilikçi bir proje ödüle ortak oldu. Dataware, Romen polis teşkilatının iş akışlarını otomatikleştirmek ve uluslararası emniyet teşkilatları arasında iş birliği sağlamayı hedefleyen bir sistemi geliştirerek uygulamaya koydu.

Interpol ve Europol ile başlayan ve tüm kanalları kapsayacak şekilde genişleyen çözüm, kullanıcılar için gerçek bir “tek durak” deneyimi sunuyor. Verilere, tüm AB veri alışverişi düzenlemelerine uygunluk sağlanırken, kullanıcı dostu ve kullanımı kolay bir ara yüz üzerinden erişiliyor. Proje aynı zamanda tüm veri modellerinin tek bir uygulamada birleştirilmesini de içeriyor, bu da artan üretkenlik, diğer ulusal güçlerle daha iyi bilgi alışverişi ve sınır ötesi suçla mücadele yeteneğinin artmasıyla sonuçlandı.

Anlık aşı olabileceğiniz aşı merkezleri oluşturmak için yenilikçi işyeri uygulaması ikinci sırada yer alıyor

İkinci ortak ikinci ödülü alan firma 4Way Solutions, Fujitsu’nun İşyeri çözümlerinden yararlanarak İngiltere’nin kuzeybatısındaki Bolton’daki aşı merkezlerini donatma projesiyle ödül kısa listesine girdi. İngiltere Ulusal Sağlık Servisi, sağlık personelinin ve hastaların aşı ve tıbbi kayıtlarına anında ve kesintisiz erişimi olduğu için aşıların gelmesinden sadece birkaç gün sonra Ulusal Aşılama Programını uygulamaya koyabildi. Bu, İngiltere’de şimdiye kadar görülen en büyük ölçekli aşılama programıydı ve Bolton’daki etkili, hızlı dağıtım, bölgedeki enfeksiyon oranlarının azalmasına önemli ölçüde katkıda bulundu.

BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri

Fujitsu’nun inovasyon yoluyla toplumda güven inşa ederek dünyayı daha sürdürülebilir hale getirme amacı, Birleşmiş Milletler’in Stratejik Kalkınma Hedefleri tarafından desteklenen daha iyi bir gelecek vizyonuna katkıda bulunma vaadini taşıyor. Kazanan MSK Grubu, 3’üncü ve 9’uncu BM hedeflerine (iyi sağlık / esenlik ve inovasyon ve altyapı) yönelik ilerleme sağlıyor.

MSK, aldığı ödüle ek olarak Fujitsu ile ortak pazarlama fonları ve ortak tanıtım fırsatlarında kullanabileceği 10bin dolarlık bir bütçeye de sahip oldu. Tüm ödül kazananlar, önümüzdeki 12 ay boyunca Fujitsu’nun Kanal stratejisine ve pazara giriş planlarına katkıda bulunabilecekleri Avrupa Fujitsu İş Ortağı Danışma Kuruluna katılmaya davet edildiler.

Fujitsu Hakkında

Fujitsu, çok çeşitli teknoloji ürünleri, çözümleri ve hizmetleri sunan önde gelen Japon bilgi ve iletişim teknolojisi (BİT) şirketidir. Yaklaşık 126.000 Fujitsu çalışanı 100’den fazla ülkedeki müşterileri desteklemektedir. Deneyimlerimizi ve ICT’nin gücünü, müşterilerimizle toplumun geleceğini şekillendirmek için kullanıyoruz. Fujitsu Limited (TSE: 6702) 31 Mart 2021’de sona eren mali yıl için 3,6 trilyon yen (34 milyar ABD doları) konsolide gelir bildirdi. Daha fazla bilgi için lütfen www.fujitsu.com adresini ziyaret edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?