DİŞ ACİLİ NEDİR?

DİŞ ACİLİ NEDİR?

Bazı diş sağlığı sorunları için acil diş hekimini ziyaret etmek gerekir. Örneğin, ani diş ağrısı, acil olarak diş hekimini ziyaret etmenin yaygın bir nedenidir. Sorununuzun acil olup olmadığını belirlemek için genel diş acil durumlarını tanımak önemlidir. Bazen bir diş sorunu için diş hekimi ziyareti kısa bir süre ertelenebilir. Bununla birlikte, diş veya diş eti dokusu tehlikeye girebileceğinden, bazı semptomlar acil müdahale gerektirir.

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, diş hekimine acil gidilmesi gereken bazı durumlar hakkında bilgi verdi.

Travma ve Diş Kırıkları

Kaza sonucu düşmeler veya yüz yaralanmaları dişlere zarar verebilir ve diş kırıkları, kayıpları yaşanabilir. Acil diş hekimine başvurmanız önerilir. Böylelikle dişi kurtarabilir veya en uygun tedavi seçeneği için planlama yapılabilir.

Diş Eti Kanaması

Bazen diş eti kanaması diş eti iltihabından kaynaklı olabilir. Bu durumlar, kanamayı değerlendirmek ve hastanın ağız sağlığını iyileştirmek için diş hekimine normal bir ziyaret gerektirir. Ancak ağrılı, iltihaplı aşırı kanama için diş hekimine acil gidilmesi tavsiye edilir.

Diş Ağrısı ve Yüzde Şişlik

Genel olarak, diş ağrısı yaşadığınızda diş hekiminizden randevu almanız en doğrusudur. Çünkü ağrı bir diş hastalığının işaretçisi olabilir. Ani ve şiddetli bir diş ağrısı yaşamaya başladıysanız ve buna ek olarak yüzünüzde şişlik meydana gelmişse diş hekimine acil başvurmalı ve sorunun kaynağına yönelik tedaviye başlamalısınız.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?