Bilişim sektörü, ekonomik büyümenin lokomotifi olacak

Bilişim sektörü, ekonomik büyümenin lokomotifi olacak

Ekonomist Önder Tavukçuoğlu, geçtiğimiz yıl bilişim sektöründe yapılan rekor yatırımlara işaret ederek, gelecek yıllarda bilişim sektörünün ekonomik büyümenin lokomotifi olacağını kaydetti.

Bilişim sektörü geçtiğimiz yıl 206 startup ile 1,4 milyar dolarlık yatırım alarak tüm zamanların rekorunu kırdı.

Ekonomist Önder Tavukçuoğlu, işletmelerin orta vadede yapmayı planladığı dijitalleşme yatırımlarını salgın döneminde hızlandırdığını belirterek, onlarca yılda yaşanacak olan gelişmenin bir yıl içerisinde gerçekleştiğini dile getirdi.

Salgın sürecinde siber saldırılara karşı güvenlik, alt yapı ve ağ çözümlerine bağlı olarak bilişim hizmetlerinin geliştiğini söyleyen Tavukçuoğlu, “Sektöre akılcı yatırımlar yapılır ve bu alanda girişimlere destek verilerse bilişim ülkemizin büyüme hızına ve küresel rekabet gücüne katkı sağlayarak ekonomik büyümenin lokomotifi olacak.” dedi.

Tavukçuoğlu, önümüzdeki 5 yılda bulut teknolojisi, yapay zekâ, siber güvenlik, blockchain ve 3D yazıcılar, sanal gerçeklik teknolojilerinin yükselişine devam edeceğini vurgulayarak, buralara yapılacak yatırımların ekonomik büyümeye öncülük edeceğini söyledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?