Gençoğlu’ndan Bulgaristan seçimlerine katılım çağrısı: Bir oy bir oydur!

Gençoğlu’ndan Bulgaristan seçimlerine katılım çağrısı: Bir oy bir oydur!

Balgöç, BGF Federasyonu ve BRTK Konfederasyonu Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu,14 Kasım 2021 tarihinde Bulgaristan’da seçim olduğunu duyurdu.

“14 Kasım 2021 tarihinde Bulgaristan’da hem bizlerin, hem çocuklarımızın, hem de oradaki kardeşlerimizin geleceği açısından çok önemli bir seçim var” diyen Balgöç, BGF Federasyonu ve BRTK Konfederasyonu Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu, seçimin önemine işaret etti.Gençoğlu, yönetime taşıyacak oy çoğunluğuna ulaşılması konusunda çağrıda bulundu.Gençoğlu’nun gündeminde önemli maddeler bulunuyor.Bulgaristan’ın geleceği için seçim büyük önem taşıyor.

Turhan Gençoğlu, “Bulgaristan’da yaşadıkları süre içerisinde her zaman örnek bir Bulgaristan vatandaşı olan bu kardeşlerimiz maalesef tarihe kara leke olarak geçen asimilasyon sırasında bulundukları topraklardan kopartılarak zorunlu göçe maruz bırakıldılar. Bu yüzden gerek Bulgaristan’da gerekse yaşadıkları ülkelerde hiçbir baskı ve engel ile karşılaşmadan hür iradeleri ile seçme ve seçilme hakkına sahip olmaları gerekmektedir” dedi.

“Bizleri silahla asimile etmeye çalıştılar, başaramadılar!” diyen Gençoğlu, şöyle devam etti: “Ekonomik açıdan asimile etmeye çalıştılar, başaramadılar! Şimdi de siyasi yönden asimile etmeye çalışıyorlar. Ama başaramayacaklar!Biz yarısı orada, yarısı burada yaşayan, et ve tırnak gibiyiz. Hepimiz bir bütün halinde, bölünmeden hareket ederek, gerekirse ev ev dolaşarak bu seçimlere katılımın sağlanmasını kendimize görev telakki etmeliyiz.Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Geçmişteki kırgınlıkları unutarak bütünleşmemiz ve tekrar eski günlerde olduğu gibi birliği sağlamamız gerekiyor.Bir oy bir oydur, anlayışıyla hepimiz gayret ederek 14 Kasım 2021 seçimlerinde katılımı en yüksek seviyeye taşımalıyız.Bu seçimlere katılınması son derece önem arz etmektedir.Bu sayede oradaki kardeşlerimizi, eskiden olduğu gibi bu seçimlerde de koalisyonun büyük ortağı olarak yönetime taşıyacak oy çoğunluğuna ulaşmalıyız.Yönetimlere ortak olabildiğimiz zaman sosyal haklar dahil birçok sorunlar çok daha kolay çözümlenebilecektir.”

Cumhurbaşkanı adayına da değinen Gençoğlu, “Ayrıca Türk asıllı bir Cumburbaşkanı adayınında olmasıda çok önemlidir.Bizler çok zahmetler çektik ama çok büyük işler de başardık. İnşallah el birliğiyle bunu da başaracağız. Ecdad yadigarı Bulgaristan’daki soydaşlarımızı, komşularımızı, akrabalarımızı, dostlarımızı oylarımızla destekleyelim.Bu seçimin komşumuz, dostumuz ve ortak çıkarlarımız olan Bulgaristan’a hayırlı olmasını dilerim”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?