Vakit ayrılık vakti değildir. Vakit birlik vaktidir

Vakit ayrılık vakti değildir. Vakit birlik vaktidir

Türk Haber Sendikası Bursa Şube Başkanı İdris Köseoğlu güven tazeledi. Türk Haber Sen’in birinci kongresine Türk Haber Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Kurt, Musa Karabina, Zahir Aslan, MHP İl Başkan Yardımcıları Cemal Ersoy ve Gökhan Altun, MHP Nilüfer İlçe Başkan Yardımcısı Levent Tiryaki, Türk Haber Sendikası Balıkesir İl temsilcisi Alper Güneş, Çanakkale İl Temsilcisi Erdem Özkılınç, Eskişehir İl Temsilcisi Kemal Özdemir, PTT Şube Müdürleri, Türkiye Kamu-Sen Bursa Şube Başkanları ve sendika üyeleri katıldı. Divan Başkanlığına Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi İbrahim Bulut, katip üyeliklerine Türk Sağlık Sen Bursa Şube Başkanı Sabit Karabayır ile Türk Eğitim Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Fatih Gümüş’ün yaptığı kongrede misafirler salona selamlama konuşması yaptı.

Başkan İdris Köseoğlu; “Türk Haber-Sen’in kıymetli genel başkan yardımcıları, Türkiye Kamu-Sen’in kıymetli il başkanı, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları; Balıkesir, Çanakkale, Eskişehir ve Bursa’mızın dört bir yanından kongremize teşrif eden cefakâr mesai arkadaşlarım ve basınımızın güzide temsilcileri Türk Haber-Sen Bursa Şubesi yönetim kurulu adına hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Birinci olağan genel kurulumuzun konfederasyonumuz, sendikamız ve çalışanlarımız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Sendika; üyelerinin ekonomik, sosyal ve kültürel hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek için çalışanlar tarafından kurulan yasal olarak da güvence altına alınmış kurumlardır. Sendikalar üyelerinin çalışma koşullarını iyileştirmek ücretlerini artırmak çalışanlara çeşitli ekonomik, sosyal ve kültürel haklar sağlamakla yükümlüdür. Kuruluşundan bugüne kadar vermiş olduğu hak ve demokrasi mücadelesiyle saygın bir yer edinen sendikamızın kurucularını, bugüne kadar görev yapan genel başkanlarımızı, genel merkez yöneticilerimizi, şube başkan ve yönetim kurulu üyelerimizi, işyeri temsilcilerimizi ve bugüne kadar üye olarak bize destek vermiş tüm çalışma arkadaşlarımızı, saygıyla anıyorum.

Ebediyete intikal eden sendikamıza gönül vermiş, ömrünü bu yola adayan tüm büyüklerimi rahmetle ve şükranla yâd ediyorum. Bursa Türk Haber-Sen şubesine yıllarca yöneticilik yapmış, sendikamızın her kademesinde hizmet etmiş ve bir vesile ile bugün burada olamayan ancak gönlü Türk Haber-Sen’de olan mesai arkadaşlarıma buradan seslenmek istiyorum. Vakit ayrılık vakti değildir. Vakit birlik vaktidir. Bizler sendikal mücadeleyi meslek ve ikbal kapısı değil varoluş mücadelesi bilenlerdeniz.  Gelin bir olalım, iri olalım, diri olalım.  Göreve geldiğimiz günden bugüne her koşul ve şart altında sendikasına sahip çıkan, alın teri döken, fayda üreten ve her zaman mücadelenin ön saflarında yer alan siz değerli üyelerimize şahsım ve yönetim kurulumuz adına şükranlarımı sunarım. Yapılan baskılar karşısında erkesin sindirildiği günümüzde, her türlü maddi ve manevi sıkıntılara katlanarak Türk Haber-Sendikasının yöneticiliğini kabul etmiş fedakâr ve cefakâr arkadaşlarımızı sizlere takdim ediyorum.

Yönetim kurulundaki arkadaşlarım ile önümüzü daha net görerek emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz. Sendikamız her zaman hak ve demokrasi mücadelesinde ön saflarda yer almıştır. Bizler üyelerimizin sorunlarını takip etmede ve sonuçlandırmada gösterdiğimiz çabayı bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz. Dün olduğu gibi bugün de üyelerimizin söz ve karar sahibi olması ilkesine göre hareket edeceğiz. Biz, gücümüzü Cumhuriyetin değerlerinden, Mustafa Kemal ATATÜRK’ün koyduğu ilkelerden ve Demokrasimizi kurarak bugüne kadar yaşatan bilge liderlerin bize gösterdiği hedeflerden alıyoruz.

Ne diyanetten dayısını, ne milli eğitimden hocasını ne de belediyeden kocasını aratarak; ne üye yaptık, ne de üye olarak kalmasını sağladık. Ne tehdit ettik, ne de ettirdik. Bu zamana kadar 269 üye kaydı yaptık. Bu özverili çalışmayı yaparken kurumumuzu unutmadık ve kurumun her sorunu için ürettiğimiz çözüm önerilerini ilgili makamlara yazılı ve sözlü bir şekilde ilettik.  Bu inançla, hiçbir zaman gücün arkasına sığınanlardan olmadık. Arkasında duranlara güç veren bir sendika olarak ikna ettiklerimizle değil bize inananlarla çıktığımız bu yolda, güzel şeylerin sabırdan sonra geleceği bilinciyle bugün dünden daha güçlüyüz.

Azmimiz var, Samimiyetimiz var, Geleceğe dair inancımız var.

En önemlisi sarsılmaz parçalanmaz asil bir mazimiz var.

Gayret bizden. Takdiri cenabı Allah’tan bekliyoruz.

Birlik ve beraberliği pekiştirecek, aidiyet duygu ve şuurunu kuvvetlendirecek bir yönetim anlayışını hâkim kılacak emin adımların atılması için, Bursa şubesi olarak, genel merkezimiz ile birlikte nice güzel kazanımlarla bir arada olacağımıza, diri olacağımıza yürekten inanıyoruz. Birinci olağan genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyor, katılımlarınızdan dolayı tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?