İklimlendirme Sektörü, ISK-SODEX’te İlave 500 Milyon Dolar İhracat Potansiyeli Elde Etti

İklimlendirme Sektörü, ISK-SODEX’te İlave 500 Milyon Dolar İhracat Potansiyeli Elde Etti

Avrasya Bölgesi’nin lider HVAC&R sektörü buluşma noktası olan ISK-SODEX, bu yıl Avrupa, Asya ve Afrika kıtasından 812 firmanın katılımıyla gerçekleşti. COVID-19 salgınıyla birlikte tüm dünyada önem kazanan sağlıklı iklimlendirme çözümleri fuara damgasını vuran fuarı ziyaret eden yabancı sayısında 2019’a kıyasla %27 artış oldu. 53 ülkeden 300 profesyonel satın almacının katıldığı B2B İkili İş Görüşmeleri ile de Türkiye iklimlendirme sektörü yeni ihracat iş birlikleri gerçekleştirdi. Sektör, önümüzdeki iki yıl içinde gerçekleştirilmek üzere ilave 500 milyon dolarlık ihracat potansiyeli elde etmiş oldu.

Avrasya bölgesinin lider iklimlendirme sanayi fuarı ISK-SODEX, 29 Eylül – 2 Ekim 2021 tarihleri arasında sektör oyuncularını bir araya getirdi. İklimlendirme sanayinde sağlıklı iklimlendirme çözümleri temasıyla düzenlenen ISK SODEX 2021’de; 27 ülkeden 812 katılımcı, Türkiye dahil 95 ülkeden fuarı ziyarete gelen 86.217 sektör profesyoneli ziyaretçi ile bir araya gelerek önemli iş birliklerine imza attı.

Hannover Messe Sodeks Fuarcılık tarafından ISKAV, DOSİDER, İSKİD, İZODER, TTMD eş organizatörlüğünde ve POMSAD, SOSİAD, ESSİAD, MTMD ve KBSB destekleriyle gerçekleştirilen ISK-SODEX Fuarı’nda Türkiye’deki üreticiler, İSİB’in katkılarıyla düzenlenen B2B İkili İş Görüşmeleri’nde 53 ülkeden 300 profesyonel satın almacı ile görüşerek ihracata yönelik yeni iş birlikleri gerçekleştirdi. B2B İkili İş Görüşmeleri’nde bir önceki fuara kıyasla katılımcı ülke sayısı 44’ten 53’e çıkarken, katılan satın almacı sayısında %46 artış sağlandı. Fuar süresince gerçekleştirilen iş birliği görüşmeleri neticesinde; sektör firmaları, önümüzdeki iki yılda gerçekleştirilecek, ilave 500 milyon dolarlık ihracat potansiyeli sağladı.

Yabancı ziyaretçi sayısında 2019’a kıyasla %27 artış oldu!

Pandemi döneminde, HVAC&R sektöründe bu büyüklükte ve yüksek katılımla yapılan dünyadaki tek fuar olan ISK-SODEX 2021’de; 2019 yılında gerçekleşen fuara kıyasla %27 yabancı ziyaretçi artışı yakalandı. Ayrıca 2019’a kıyasla gerçekleşen online ziyaretçi kaydında da %14 artış elde edildi.

ISK-SODEX’te bu yıl önemli ihracat iş birliklerine imza atıldığını belirten Hannover Messe Sodeks Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel şunları ifade etti:

“COVID-19 salgını nedeniyle 1,5 yıldır ara verdiğimiz fuarlarımıza ISK-SODEX 2021 ile yeniden başlamış olduk. Dünya genelinde salgınla ilgili alınan önlemler ve aşılamada yakalanan ivme sayesinde fuarlarımıza eskiden olduğu gibi hem Türkiye hem de yurt dışından büyük ilgi olduğunu gördük. Böyle bir dönemde hem iş ortaklarımız hem ekibimiz büyük bir başarıya imza attı. Yeniden fuar alanında olmak ve işimizi eskisi gibi yapabildiğimizi görmek, bizi yeni dönemdeki etkinliklerimiz için de motive etti. İş dünyasının bir araya gelip, uzun vadeli iş birlikleri kurmaya eskisinden de daha istekli olduğunu gördük. Katılımcı ve ziyaretçi rakamlarımız da bunu net bir şekilde göz önüne koydu. ISK-SODEX, bu yıl gerek katılımcı ve ziyaretçi sayısı gerekse yarattığı iş hacmi açısından bir önceki fuara kıyasla oldukça verimli geçti” dedi. Kühnel, 4 günlük fuar süresince yerli ve yabancı üreticilerle satın almacıları bir araya getirdiklerini belirtirken yapılan iş birliği anlaşmalarıyla sektörün ihracat hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayan bir fuar organizasyonu olduğunu vurguladı.

Dünya Devleri ISK-SODEX ile İstanbul’da Bir Araya Geldi!

Hannover Messe Sodeks Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen ISK-SODEX Fuarı’na, 36.000 metrekare üzerinde bir alanda, 812 firma katıldı. Uluslararası iş birlikleri kurulması açısından verimli ve etkin geçen fuara; Rusya, Almanya, İtalya, Ukrayna, İran, Özbekistan, Fransa, Japonya ve Fas’tan firmalar katıldı.

ISK-SODEX 2021 Forum Alanı’ndaki Etkinlikler Büyük İlgi Gördü

Bu yıl fuar kapsamında gerçekleşen Forum Alanı etkinlikleri renkli sunumlara sahne oldu. Dört gün boyunca devam eden etkinliklerde 34 katılımcı firma ve sektörel dernek yetkilisi, 29 oturumda ürün ve hizmetlerinin yanı sıra iklimlendirme sektöründeki yeni düzenlemeler, teknolojik gelişmeler ve inovatif çözümleriyle ilgili bilgi paylaştılar.

Artık geleneksel hale gelen ISK-SODEX Fuarı Çekilişi de katılımcı ve ziyaretçilerden büyük ilgili gördü. 8 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirilecek çekilişin sonuçları 14 Ekim 2021 Takvim gazetesinde yayınlanacak.

Fuar Alanında İleri Seviye COVID-19 Önlemleri Uygulandı

Hannover Messe Sodeks Fuarcılık; katılımcı ve ziyaretçilerinin, fuar alanında bulundukları süre boyunca güvenliğini ve sağlığını maksimum seviyede korumaya her zaman olduğu gibi bu yıl da özen gösterdi. Fuara girişlerde katılımcılar ve ziyaretçilere aşı, geçirilmiş hastalık veya negatif PCR sorgulaması istendi. Fuar alanında maske, mesafe, hijyen uygulaması yaygın olarak yapıldı. ISK-SODEX’in sektör için bir dönüm noktası olarak hayata geçirdiği bu uygulamanın gereklilikleri, tüm katılımcı ve ziyaretçiler tarafından hassasiyetle yerine getirildi. Ayrıca katılımcı ve ziyaretçiler, fuar süresince bu kuralların aksatılmadan uygulanmasından duyduklarını memnuniyeti de dile getirdiler.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?