GDP’DEN ÖNERİ DERS SAATLERİ 30 DAKİKAYA İNDİRİLSİN!

GDP’DEN ÖNERİ DERS SAATLERİ 30 DAKİKAYA İNDİRİLSİN!

Bursa İl Başkanlığını emekli eğitimci ve yazar Zeki Baştürk’ün yaptığı Gelişim ve Demokrasi Partisi salgın döneminde radikal bir öneriyi Bursa kamuoyu ile paylaştı. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Baştürk; “Salgın döneminde açılan okullarımızda öğrenci ve öğretmenlerimiz risk altında eğitim ve öğretimi sürdürüyor.Tüm ülkede karantinaya alınan, eğitime ara veren pek çok sınıf olduğunu yazılı ve görsel başından öğreniyoruz.

Bursa özelinde yıkım kararı alınan okullar nedeniyle başka okullara taşınan, ikili öğretime geçen okullarımız var. Taşımalı sistem ve ikili öğretim nedeniyle öğretmen ve öğrencilerimiz , daha büyük bir riskle karşı karşıya. Bu nedenle GDP olarak bir öneri sunuyoruz: Ders saatleri bu dönemde 30 DAKİKAYA indirilmelidir.

Ders saatlerinin kısaltılmasıyla teneffüs süreleri artacaktır. Öğrenciler daha uzun süre  açık havada ve bahçede kalabilecekler. Ayrıca derslikler,  havalandırılacak , pencereler daha uzun süre açık kalabilecektir. Yönetenlerin bu öneriyi dikkate alacaklarını umuyorum. Unutmayalım: Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?