Gençlerin hayallerini yok ettiniz!

Gençlerin hayallerini yok ettiniz!

Dedikodular içindeki gerçekler! TFF 1. Lig’de sezona şampiyonluk hedefi ile başlayan Bursaspor, ligin en pahalı kadrosunu kurmasına rağmen 7. haftada ligin dibine demirledi. Ali AY zamanındaki menagerler Bursasporu nasıl söğüşlediyse bugünde sayın Pertev’in getirdiği transferlerle söğüşleniyor ifadesi adeta dillerde besteleniyor. Karabükspor’un kaderine benzer bir kader mi çiziliyor Bursaspor’a! Milletin ağzı torba değil ki dikesin! Bursaspor yönetiminin kontrolü elinde olan kişilerin Bursa’da tanınmış bir işadamı ile Özlüce tesislerine büyük bir İşhanı ticaret merkezi yapacakları herkesin dilinde beste olmuş her yerde yankılanıyor. Gerçekten Bursaspor bahane gelecekteki cep doldurmaların hayali bile şahane mi? Özlüce peşkeş çekilecek Bursa seyredecek öyle mi? (Pardon Atatürk stadı da bu dedikodu ile yıkım süreci başlamış ve sonunda millet bahçesine dönüşmüştü!)

Bir arkadaşım ısrarla bana bir olay anlattı. Bursaspor’un küme düşmesinde pay sahiplerinden, çok parasıyla isim yapıp Bursaspor’un taşınmazlarını üzerine alarak parasını kurtardığı iddia edilen ve toplum nezdinde iyi niyeti tartışılan, kısaca parasıyla rezil olan eski bir başkan bile “bunlarda aynı Mesut Mestan gibi hata yapıyor yirmi milyon parayı bunlara da vermeyeceğim demiş. Vay Bursasporum vah.

Hatta bu sözü bile söylemiş “Bu sene yapılan transferlerin fiyatları çok abartılı şişirilmiş birilerinin cepleri yine doldu desene!” Yolu önceden geçenler tecrübe sahibi ne olsa!!
Sayın eski başkan; Sen o 20 milyona bir 10 milyon daha ekle parayı bloke et. Seçimde tribünlerden futbol içinden gelenlerden bir yönetim yapalım sana söz… Takımı süper lige çıkarttalım. Var mısın? ( tabii 2 lige düşmezsek)

“Taha niye oynamaz ona takılırım ya da devşirme oyuncularla kaç hafta gideceksin onu sorgularım” diye Bursaspor’u takip eden Devrim Çetin’e bir kulak verelim bakın neler diyor!
Devrim Çetin: Tim Matavz 900 bin € menajer parası dahil diyorlar hani menajer parası yoktu ? Kimin kaç paraya oynadığını bilmeden transfer etmişler? Adamın önceki sene aldığı paraları araştırsanıza?. Ben bazı fiyatları biliyorum bu kadar kötü yönetilemez!!!.

Devrim Çetin: Geçen sezon ilk yarı ön taraf Batuhan-Kapacak-Ali bugünkü kadronun yanında hepsi Messiymiş ya ! (müthiş benzetme)
Devrim Çetin: Ofosu kim ya! 350 bin € verilmiş. Menemen’de Akanbi 50 bin €’ya oynuyor. Eyüpspor gidiyor bu ligde kendini ispatlamış Pa Dibba’yı alıyor sen neden Amerika’yı tekrar keşfediyorsun ?

Devrim Çetin: Bu adamları gönderirken bir sürü dosya çıkacak. Ozan Sol’a yapılan gibi Ozan Sol’un menajerini çağıracaksın 100 bin lira vereceksin, Ufuk’a diyeceksin al şu 200 bini, Aykut Akgün’e diyeceksin sana ev verdik tapuyu geri isteyeceksin!… Bu kadar kötü yönetilir mi ? (Eyvah eyvah)

Devrim Çetin: Çok şey biliyorum da daha ayrıntıya girmeyeyim. Masada oturuluyor çay içiriliyor karar veriliyor böyle karar verilmez kardeşim.
Devrim Çetin: Bursaspor’un elindeki kadro rezil bir kadro değil. Fazla para verilmiş ama bu kadro Play-off’un içine gözü kapalı girer yeter ki herkes yerinde oynasın macera aranmasın.
Devrim Çetin: Emin Adanur geldi tahtayı açtı çok güzel eyvallah. Çıkamazsak 40 milyon lira hibe edeceğim dedi iyi de 3 yıllık sözleşmeler yaptın, hibenin 3 katına zarara soktun Bursaspor’u. (Bursaspor Kahvesi YouTube kanalından alıntılanmıştır)

Ne biçim twetmiş kardeşim yahu. Bursaspor’u darmadağın etti gitti. 30 yaş heyecanı ile Bursaspor yönetmek için çok dinleyip az konuşup az yazmak olduğunu tecrübe etmek lazımmış! Yerli oyuncuya kaşığın ucuyla, yabancı oyuncuya gelince kepçeyle verirsen takım içi huzuru yok edersin kardeş…. Yürüyen santrafor Tim Matavz’ın sıkıntısı ne? Yönetim açıklamasını yapmalı? Yoksa parasını mı alamadı?

Bursaspor marka değerinin farkına varamayanlar yönetici olursa işler ters gider. Neden? Çünkü kılavuzu karga olanın burnu b…k tan çıkmazmış. Diyelim ki oldular, bu kez profesyonel akıl almamakta inat edip “bu iş kolaymış ben bu takımı yönetmeyi beceririm” derseniz yapılan hatalarınız sizi beceriksiz yönetici sıfatıyla damgalayıverir. Kendi işinizde bu kadar kolay hata yapıyor musunuz? 7 haftada 3 teknik Direktör değişimi, 17 transfer yapsan da tahtayı da açsan da sonuç yine sıfıra sıfır elde var sıfır olur. Özcan Bizatihi’yi çok mu aradınız? Sizin Vizyonunuz işte bu kadar. Bak Altay Mustafa Denizli ile nerelere geldi!

Anlayabilseydiniz! Amelleriniz ile niyetleriniz farklı galiba. Çünkü Allah da size yardım etmiyor. Hala anlamıyor musunuz? Yaptığınız sene başı doğrularınızı yok ettiniz. Gençlerin hayallerini yok ettiniz. Vakıfköy gerçeğini gündem dışına ittiniz. Har vurup harman savurur gibi transfer yaptınız. Gençlerin ve onları Bursaspor kültürü içinde yoğurmaya çalışan Mustafa hocanın sayesinde seçim kazanmanıza rağmen tezgahla Bursaspor’dan ayırarak ahını aldınız?

Futbol aklı olacak dediniz ama Batalla’dan bile faydalanamadınız. Sizin iki yakanız bir araya gelmez. Neden mi tribünlerde gözyaşı döken o genç yaşlı hatta saçları ak pak olmuşların gözyaşlarının bedeli size ağır gelir. Helallik almadan olmaz kardeş olmaz!.

7 haftada sadece 5 puan toplamış bir takımız ve hala sorunu sorgulayanlara tepki gösteriliyorsa pes doğrusu. Hayret. Beyinler kiraya verilmişse sukut altındır deyip susmak Bursasporluların işi olmaz biline…

Bedel ödenecektir mutlaka. Ama bu bedeli ödeyen hep nedense Bursaspor oluyor da O’na yanarım.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?