Bursa’ya dev proje! Düğmeye basıldı…

Bursa’ya dev proje! Düğmeye basıldı…

Bursa’nın trafiğini rahatlatmak adına Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ile Ata Bulvarı’nı birleştirecek dev tünel projesi için düğmeye basıldı… Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın kent trafiğini rahatlatacak bu büyük projenin ayrıntılarını bugünkü köşesinden aktardı….

Bursa’nın kentiçi ulaşımında hiç şüphe yok ki, yeni açılan bulvarlar büyük trafik yükünü aldı. Ancak, semtler ve ilçeler arası arası geçişlerde bunlar yeterli değil.

Kentin merkezindeki iki büyük ilçenin iki büyük bulvarını, yeraltından, iki şeritli çift tünelle birbirine bağlayacak proje için düğmeye basıldı.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın üzerinde çalışmaya başladığı proje ile Nilüfer’deki Ata Bulvarı ile Osmangazi ilçesindeki Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı birbirine bağlanacak.

2 kilometrelik bağlantı için Büyükşehir’in mühendisleri proje üzerinde mesai harcıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın seçim vaatleri arasında da yer alan projenin hazırlık aşamasının sürdüğünü öğrenmek sevindirici.

Zira, bu proje kent merkezindeki ilk uzun metrajlı tünel olarak hayata geçecek.

Büyükşehir’in önümüzdeki yıllardaki ulaşım projeleri arasında hit bir yatırım olması beklenen tüneller gerçekten kente de ayrı bir hava katacak.

Peki, projenin kapsamında neler var?

İki bulvarı ve iki ilçeyi birbirine bağlayacak tünel projesinde iki alternatif üzerinde duruluyor.

O alternatiflerden biri, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’ndan direk Ata Bulvarı’na bağlantı sağlayacak taslak. Burada Mudanya Yolu ve Bursaray hattının altından direk Ata Bulvarı’na geçiş düşünülüyor.

Diğer alternatif ise RTE Bulvarı’nı yeraltından direk Sönmez Filament Kavşağı’na, Mudanya Yolu’na ve Ata Bulvarı’na bağlayacak çalışma.

Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım mühendislerinin bu iki taslak üzerinde de çalışmalarını hızlandırdılar.

Tabii ki, nihai kararı Başkan Aktaş ve meclis verecek.

Peki, dev kaynak gerektiren bu projeye para nasıl para bulunacak?

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?