Bursa’da kitlenen trafikte ambulansta can derdinde olan tüm vatandaşların vebali boynumuzda olur!

Bursa’da kitlenen trafikte ambulansta can derdinde olan tüm vatandaşların vebali boynumuzda olur!

Büyükşehir’in keskin sesi meclis üyesinden yerinde tespit! CHP Osmangazi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Korkmaz; eylül oturumunda Bursa sorunlarıyla ilgili çözüm istedi. Korkmaz; “Bursa Büyükşehir Belediyesinin meclis toplantısı sonunda aşağıdaki konuşmayı yaptım ve taleplerde bulundum. Belediye hizmetleri salt imar, altyapı vs hizmetlerden olmayıp kent yaşamının sorunsuz devamı ve halkın keyifli bir yaşam sürmesinde trafik büyük bir önem arz ediyor.

Okulların açılmasına pandemi koşulları ve pandeminin yarattığı sosyal endikasyonlar nedeniyle şahsi araçların talebi eklenince Bursa’da zaten felç olan trafik daha da içinden çıkılmaz hal alıyor. Şöyle ki;
1)Özlüce Hasan Öztimur Huzurevi Yaşlı Bakım Reh.Bakım Merkezi yanındaki Çağdaş Eğitim Kooperatifi Okulu, MBA Okullarının olduğu bölgede okul giriş/çıkış saatlerinde Izmir yolunun da yoğunluğu eklenince trafik tamamen tıkanıyor. Buraya bir çözüm bulunması, uygun olduğu taktirde sinyalizasyon yapılmasını dile getirdim.
2)Özel okulların en yoğun olduğu Bademli’de Bursa’dan gelen özel araç ve servisler, Mudanya’dan Bursa’ya giden ana arter, Mudanya’dan Bademli’ye geçişler, Emek yağ fabrikası yanından geçen çimento kamyonları, nakliye araçları, Bademli’den Bursa’ya gidenler, bölgeye yakın sanayii bölgeleri ve otomobil fabrikası trafiği saatlerce tıkanmasına neden oluyor. Özel okulları böyle bir trafik sorununa rağmen nasıl bir bölgeye toplarlar, özel imar izinleri verirler anlamak mümkün değil. Hangi parti, belediye olursa olsun buna belediyecilik demek mümkün değil. Kaldı ki dere üstünde şeritleri daralan köprü tam nir felaket ve bu arterler şehir hastanesine gidecek metro nedeniyle daha da yoğunlaşacak. Allah hemşerilerimize sabır versin. Çözüme yardımcı olmak adına İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşülerek ders başlama ve bitiş saatinin ileri alınması ve sair çözüm önerileri talep edilmiştir.
3)Balat Turkuaz Plus/Ergin Concept arasındaki asfalt bu bölgeye şehir hastanesi metrosu şantiyesinin kurulması ve ağır araçların gelmesiyle inanılmaz kötü bir durumda ve yenilenmesi talep edildi. Zira bu yol da metro inşaatı esnasında alternatif olarak kullanılacaktır.
4)Açık yönetmelik hükümlerine rağmen Osmangazi Meclis üyemiz Günay Onayman ile mücadele ederek açtığımız ve kazandığımız dava sonucu 65 yaş üstü vatandaşlarımızın toplu taşımada vize ücretleri ve biniş sorununa çözüm bulsak da aynı yönetmeliğe tabi engelli vatandaşların vize sorunu devam ediyormuş. Bunu da dile gerirdik ve çözüm istedik.
5)Şehir Hastanesi metro inşaatı nedeniyle de trafik konusunda tek bir gündem maddesiyle toplantı talep ettik.
Bu bağlamda Kestel’den Uludağ Üniversitesi, Görükle vs yönüne tek bir ana arterimiz var ve geldiğimiz noktada trafik büyük bir çile, ekonomik kayıp, hava kirliliği… Tek bir başkan ya da partinin değil yerel halkın en büyük sorunu. Bu sorun katlanarak büyüyor. Şimdilerde Soğanlı kentsel dönüşüm, termal turizm, eski BOİ arsasına muhtemel proje ve kısa bir süre sonra bitecek büyük ölçekli Atış Yapı projesi, Yunuseli havalimanına muhtemel proje eklenince işimiz çok ama çok zor. Şehrin trafiği başka iller trafiği ile karşılaştırılmadan, geçmiş suçlanmadan bu arteri yoğunlaştıracak tüm başlanmamış projeler durdurulmalı ve bu alanlar kamulaştırılarak yeşil alan, park yapılmalıdır. Yoksa kitlenen trafikte ambulansta can derdinde olan tüm vatandaşların vebali boynumuzda olur. Konunun çözümü için büyük bir ödenek ve radikal çözümler, birliktelik şart. Bu işler yerel yönetimin kendi bütçesiyle yapılamaz, bakanlıklar desteği şart.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?