Tarihi Tacize Büyükşehir El mi Atıyor! Muhalefet Devrede! “Şehrin Kalbinde Başıbozukluğa Göz Yummayacağız!”

Tarihi Tacize Büyükşehir El mi Atıyor! Muhalefet Devrede! “Şehrin Kalbinde Başıbozukluğa Göz Yummayacağız!”

“Bursa’nın tarihi meydanında askıcı tacizi! Ulucami-Orhangazi Cami arasında bulunan Orhangazi Parkı’ndaki çay ocaklarının askıcı elamanlarının çay-limonata satma yarışından Bursalılar yaka silkti.” haberimizin yayınından birkaç saat sonra durulan tacizler son 2 hafta önce tekrar başladı. Bursa Vatan Medya Gurubu tarafından yapılan haberden sonra bavulhaber ve globalbursa internet sitelerinde de konu haberleştirildi.

Vatandaşlar ise son yaşanan olaya isyan ederek; “Bizi askıcıların tacizinden kim koruyacak! Osmangazi Belediyesi mi, Büyükşehir mi! Artık buna bir çare bulun!” sözleri ile isyanlarını iletti. Vatandaşlar; “Biz günün yorgunluğunu atmak için bu mekana geliyoruz. Ama her 5 dakikada çaycı elamanların sözlü tacizine uğruyoruz. Osmangazi Belediyesi mi yoksa Büyükşehir Belediyesi mi bu tacizi sonlandırır, ama yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya son kez davet ediyoruz. Yok eğer buraları onlara satıldı ise bilelim, bir daha bu bölgeye adım atmayacağız! özellikle gece 20,00’den sonra biz yürüyecek yer bile bulamıyoruz bu parkta! Hafta sonu ise ayrı bir panayır oluyor burası. Lütfen azami dikkat!” dediler.

Konuya muhalefet cephesinden belediye başkanlarına “önlem alın, tacizi sonlandırın” çağrısı gelmişti. Konuyla ilgili muhalefet cephesinden bir adım geldi. CHP ve İYİ Partinin Belediye Meclis Üyeleri tacizi Meclis’e taşıdı. Osmangazi Belediye Meclisi’nde gündeme gelen olay, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar gündeme gelen konuyla ilgili “Yetkimiz yok, konuyu Büyükşehir ile konuşalım” açıklaması ile gözler Büyükşehir’e çevrildi. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konu İYİ Parti ve CHP’li üyeler tarafından gündeme getirildi. Eylül Oturumu’nda gündeme gelen konu, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın il dışı görevi nedeniyle Ekim Oturumuna kaldı. Muhalefet Cephesinde ise konuyla ilgili olarak DSP, Genç, Demokrat, Gelecek, DEVA, Milliyetçi Cumhuriyet, Saadet, İYİ Parti ve CHP’nin bir hazırlık içinde oldukları, Büyükşehir’in sorumluluğu altındaki 8 noktada çalışma yapılması istenileceği öğrenildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?