1 Milyarı Göreceğiz… 30 Bin Kardeşimize Yeni Ekmek Kapısı Açacağız!

1 Milyarı Göreceğiz… 30 Bin Kardeşimize Yeni Ekmek Kapısı Açacağız!

Kovid 19 salgını bütün dünyayı etkilediği gibi Türkiye’yi de olumsuz etkiledi. Özellikle iş hacimleri ve istihdam kapasiteleri anlamında Bursa’da birçok işletme zorlu günler ve aylar geçirdi. 2021 yılının ikinci yarısı itibarıyla kısıtlamaların gevşetilmesiyle birlikte kentteki sanayi kuruluşlarında toparlanma gözleniyor. Uludağ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın yavaş da olsa Kestel ve Gürsu bölgelerindeki fabrikalardaki iyileşme eğilimini ve 2023 hedeflerine koşut olarak gerçekleştirecekleri özel bir projeyi aktardı.

Murat GÜNAY   olay.com.tr

Kovid 19 salgını bütün dünyayı etkilediği gibi Türkiye’yi de olumsuz etkiledi. Özellikle iş hacimleri ve istihdam kapasiteleri anlamında Bursa’da birçok işletme zorlu günler ve aylar geçirdi. 2021 yılının ikinci yarısı itibarıyla kısıtlamaların gevşetilmesiyle birlikte kentteki sanayi kuruluşlarında toparlanma gözleniyor.

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın yavaş da olsa Kestel ve Gürsu bölgelerindeki fabrikalardaki iyileşme eğilimini ve 2023 hedeflerine koşut olarak gerçekleştirecekleri özel bir projeyi aktardı.

Sayın Yunus Aydın, Uludağ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı olarak, pandemi kısıtlamalarından sonra Bursa’nın doğusundaki Gürsu ve Kestel bölgelerinde bulunan fabrikalarda durum nasıl sizce?

Öncelikle Kovid 19 salgını nedeniyle yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek başlamak isterim söze. Bu olağanüstü durum bütün dünyayı sarstı. Hem sağlık, hem sosyal yönelimler hem de ekonomik stratejiler olumsuz etkilendi. Bizler de salgından ve salgın önlemlerinden payımıza düşeni aldık. Bursa’nın doğusunda bulunan Gürsu ve Kestel ilçelerinde 266 işletme ve fabrika üretimini sürdürmektedir. Ancak son bir buçuk yıllık sürede ihracat kapasitemiz yüzde 30 oranında düşmüş bulunuyor. Aynı şekilde toplam 20.000 kişiyi bulan işgücümüz 16.000’e kadar düşmüştü.

“Salgında Uludağ OSB bilgilendirme toplantıları düzenledi”

Şimdi bu olumsuz tablo değişiyor mu?

Salgın boyunca Uludağ OSB üyesi şirketlerimiz ile işbirliği yaparak işçilerin Kovid 19 hastalığı hakkında, bu hastalıktan nasıl korunacakları hakkında ve alınması gerekli önlemler anlamında eğitim toplantıları düzenledik. Bu toplantılar duyarlılığın artırılması anlamında çok faydalı oldu. Üretimin aksamaması için elimizden gelen desteği sağlamaya çalıştık. Hem üretim sahası, hem de pazarlama sahasında neler yapılacağı konusunda uzman isimlerden destek aldık. Bu olumsuz tablonun değişmeye başladığını söyleyebilirim çünkü hem ihracat rakamları hem de istihdam rakamları hızla artmakta.

“İşçiler fabrikalarda aşılandı, üretim durmadı, aşı oranı arttı”

Aşılama konusunda bu bölgede bir hassasiyet geliştiğini söyleyebilir miyiz?
Sağlık Bakanlığımızla ortak bir çalışma düzenledik ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerimiz ile bir araya gelerek işçilerimizi fabrkada çalışırken aşıladık. Bu tutum, neredeyse bütün işçilerimizin sağlığına ve yaşam kalitesine önemli katkı sağladı. Böylece işlerin aksaması engellendi ve aşılama oranının artması sağlandı. İnsan sağlığının öncelenmesi adına Uludağ OSB Müdürlüğümüz oldukça seri hareket ederek sonuca ulaştı.

“İhracatta hedef 1 milyar dolar, istihdamda hedef 30.000 kişi”

Özetle bölgedeki fabrikalarda çarkların daha hızlı dönmeye başladığını söylemek mümkün mü?

Üretimin arttığını söylemek mümkün. Bu ifadeyi, enerji tüketiminin artmasına dayanarak kullanıyorum. Salgın döneminde elektrik ve doğalgaz tüketimleri yüzde 30’lara kadar düşmüştü. Ancak şimdi gözlemliyoruz ki, yüzde 90’ların üzerine çıkılıyor. Salgın olmasaydı yıllık artış oranlarımız daha da yüksek olacaktı. Ancak Bursa sanayicisi dirayetli ve çalışkandır. Kısa sürede üretim ve pazarlama faaliyetlerinin ivmeleneceğine olan inancım tamdır. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılı olan 2023’te daha büyük hedeflere ulaşmayı amaçlıyoruz. Bursa’da 3. ve Türkiye’de 7. büyük OSB’yiz. Yıllık 500 milyon dolarlık bir ihracat hacmine sahibiz. 266 işletme/fabrikada 20.000’e yakın insanımız istihdam ediliyor. Gürsu ve Kestel bölgelerindeki ekonomik gelişim önce Bursa’ya sonra Türkiye’ye önemli katkılar sağlayacaktır. 2023 hedefimiz 1 milyar dolar ihracat rakamına ulaşmak ve çalışan anlamında 30.000 kişilik kapasiteye çıkmaktır.

“Ankara’dan Dumlupınar’a Zafer Treni Projesi”

Sayın Aydın, Uludağ OSB’nin 2023 hedeflerinin yanına bir de özel bir projeyi eklediniz. Uludağ OSB ve Kent Kültürü Derneği ortak çalışmasıyla ‘Zafer Treni’ projesini uygulayacaksınız. Bu projenin ayrıntılarını okuyucularımız için anlatır mısınız?

İçişleri Bakanlığımızın himayesinde, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yılında özel bir proje gerçekleştiriyoruz. Atatürk’ün Ankara’dan Dumlupınar’a yaptığı tren yolculuğunu yeniden canlandıracağız. Bu projenin fikir babası olan ve ayrıntılarıyla planlayan Ak Parti Bilecik Milletvekilş Sayın Selim Yağcı’ya teşekkür ediyoruz. Onun katkılarıyla biz de bu projenin içerisinde yer aldık. Sosyal tesislerimizde kurulu bulunan ‘Şef Bülent Restoran’ bu projenin yiyecek tedarikçisi oldu. Tren yolcularına Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği yemekler olan ‘Etsiz Kuru Fasülye ve Pilav’ servisi yapılacak. Yanında yine atamızın sevdiği Ispanaklı Selanik Böreği sunulacak. Bu yiyecekleri Uludağ OSB sosyal tesisleri içinde bulunan Şef Bülent Restoran kurucusu ve işletmecisi Bülent Barış bey elleriyle yapacak ve konuklarımıza sunacak. Bu projedeki temel amacımız genç insanlara, Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünce ve duygularını yaşatabilmektir. Umarız, genç insanlarımız bu projeden, bu meşakkatli tren yolculuğu örneğinden azami faydayı sağlarlar. Çünkü Atatürk’ü genç kuşaklara daha ayrıntılı anlatmak gerektiğini düşünüyorum.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?