Mülteci Sorunu Bir Milli Güvenlik Sorunudur!

Mülteci Sorunu Bir Milli Güvenlik Sorunudur!

“Son günlerde çok sayıda Afgan mültecinin ülkeye giriş yaptığı görüntüleri üzerine milletimizin tedirginliği had safhada.Bu sayının günde 8 bin civarı olduğu söyleniyor.Biz müslüman bir ülkeyiz ,misafirperverizdir de.Dara düşen din kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntıları hafifletmek konusunda hemfikiriz.Fakat aynı zamanda milliyetçi duyguları ağır basan bir toplumuz.Kendi devletimize ve milletimize zarar verecek hiç bir konuda hoş görülü olmayız.” Memleket Parti İnegöl İlçe Başkanı Yasemin Soydan; Türkiye’nin yeni bir mülteci krizini kaldıramayacağını açıklayarak acil önlem alınması gerekliliği vurgusu yaptı. 

Soydan; “Biz bu filmi daha önce gördük.Önce Suriye’nin içişlerine karışıp ardından Suriyelilerle dolan ülkemiz şimdi de Batılı ülkeler tarafından Afgan mültecilerle doldurulmak isteniyor. Almanya’dan Merkel ‘Türkiye sığınmacıları kabul etmekle muhteşem bir iş yapıyor.’ derken,Avusturya’dan Kurz ‘Afgan mülteciler için Türkiye daha doğru yer’ diyor.Bu cesareti nereden buluyorlar? Çünkü Cumhurbaşkanımız ‘Türkiye’nin Taliban inancıyla alakalı ters bir yanı yok’ diyor.Türkiye laik bir ülkedir.Herkes inancında serbesttir.Ancak inanç ile sosyo kültürel yaşam aynı şey değildir.Diğer yandan iktidar partisi sözcüsü ‘Suriyeliler giderse ülke ekonomisi çöker’ deme gafletinde bulunabiliyor.Hani ekonomimiz çok güçlüydü? Şimdi ne oldu? Ülke ekonomisini vasıfsız sığınmacı mı ayakta tutuyor? Bu kayıt dışı çalıştırmaya destek veren bir söz değilmi?Üstelik ülkede 14 milyon işsiz varken bu söylenen Türk gençlerine haksızlık değilim? Suriyelilere 40 milyar dolar harcandı.Ülkenin huzur ve refahı milletin elinden alınmış olmadı mı? Gelen milyonlarca mülteci Türkiye’de yaşamak için can atarken memleketin nitelikli evlatları Avrupa’da yaşama hayalleri ile büyüyor. Adım adım kan dökmeden toprak kaybediyor, kendi ülkemize,kendi topraklarımıza yabancılaşıyoruz.

Sonra da çıkıyor yine bir Akparti yetkilisi ‘Suriyelilere sordum. Önce gelenler gitsin dedi’ diyerek bir twit atıyor.Eğer gerçekten böyle düşünen bir mülteci varsa vay halimize.Savaşarak aldığımız topraklardan bizi gönderecekler; üstelik kendi ülkesinde savaştan kaçarak geldiği topraklar bizim vatanımız.Şimdi bu konu bir milli güvenlik sorunu mudur? Değil midir? Korkumuz yine bütün öngörülerimizin gerçek olup bir milli güvenlik sorununun sonucunda kandırıldık denmesidir.Dolayısı ile İktidar tarafından konunun yumuşatılması için yapılan bu tür söylemlere de katılmıyoruz. Bu konuya ırkçılık gözü ile bakan hiç kimseyi de tasvip etmiyoruz.Konu mülteci sorununu çoktan aşmış bir ekonomik sorundur.Konu demografik yapının bozulması sorunudur.Konu milli güvenlik sorunudur.” dedi. 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?