İYİ PARTİ BURSA’NIN BAYRAMLAŞMASINDA İZDİHAM

İYİ PARTİ BURSA’NIN BAYRAMLAŞMASINDA İZDİHAM

Geleneksel Bayramlaşma ritüelini Kültürpark’ta gerçekleştiren İYİ Parti Bursa İl Teşkilatı’nın programında katılım rekoru kırıldı. Bayramlaşmanın yapıldığı çay bahçesi tıklım tıklım dolarken, katılımcıların büyük bir bölümü, programı ayakta izlemek durumunda kaldı.

-Çok sayıda konuğun da ilgi gösterdiği bayramlaşma programının ilk selamlama konuşmasını yapan İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, “İşte bu muhteşem tablo da gösteriyor ki, cesur yürekler yerelde ve genelde iktidara koşuyor” dedi.

-İYİ Parti TBMM Grup Başkanı, Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu da, mevcut iktidarın, milleti ağız tadıyla bayram yapamayacak duruma getirdiğini vurguladı. Tatlıoğlu, “Bu hükümetin, vatandaşına saray yapmadan başka verecek sözü kalmamıştır” şeklinde konuştu.

SAZLI SÖZLÜ BAYRAMLAŞMA

İYİ Parti Bursa İl Teşkilatı’nın bayramlaşma programı, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Ardından Rasim Kaplan Hoca tarafından Kur’an tilaveti gerçekleştirildi.

İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı İbrahim Erdoğan’ın sunduğu bayramlaşma programında ilk olarak protokol konukları ve misafirler takdim edildi.

TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Uluslararası Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan, GİK Üyeleri, MDK Başkanvekili, Divan Kurulu Üyeleri, Kurucu İl Başkanı Yüksel Yılmaz, Bursa eski Milletvekili Orhan Şen, İlçe Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri parti protokolünü oluştururlarken, katılımcı misafirler arasında şu isimler yer aldı.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Başkan Yardımcısı Remzi Çınar, GİK Üyesi Süleyman Sırrı Özdolap, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Gökhan Yıldız, İl Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Albayrak, Artvin Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı Suat Özkan, Bursa Demirtaş Lozan Mübadilleri Dernek Başkanı Ali Kömürlü ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa Artvinliler Dernek Başkanı Mustafa Hallaç, Irak Türkmenleri Dernek Başkanı İsam Abdülkadir ve Yöneticileri, Bursa Çanakkaleliler Dernek Başkanı Veli Yalçın, DEVA Partisi Osmangazi Teşkilat Başkanı Burhan Baburan, Kırklareli Dernek Başkanı Hüseyin Altındağı, Dağ-Der Başkanı Yaşar Türk, Çok sayıda Mahalle Muhtarı, EYT Başkan Yardımcısı Naci Kuşçu, Bursaspor Divan Üyeleri Ömer Cihan ve Haluk Hısımcıl ve Bursaspor camiasının renkli siması Amigo Ardiles.

Konukların takdiminden sonra programda sazlı sözlü bir sürpriz yaşandı. Gençlik Politikalarından Sorumlu Başkan Kadir Ateş, sazıyla bayram gününe uygun türküler çaldı ve söyledi. Konuklar Ateş’in hareketli türkülerine coşkulu alkışlarıyla eşlik ettiler. Böylece Bursa’da Parti bayramlaşmaların da, sazlı sözlü bir ilk yaşanmış oldu:

TÜRKOĞLU BAYRAMIN ACI KURBAN BİLANÇOSUNU AÇIKLADI!

Çok sayıda üye partilinin de katıldığı bayramlaşma programının ilk selamlama konuşmasını yapan İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, halkın yerelde ve geneldeki yoğun teveccühüne değindi.

Bursa’da İYİ Parti’nin yüzde 19’ları geçtiğini ve yüzde 20’leri zorlamaya başladığını belirten Türkoğlu, “İşte bu programdaki muhteşem tablo da bunun somut kanıtıdır” dedi.

Türkoğlu, “Ülkemizde de Bursa’mızda da tablonun iyi olmadığını artık sağır sultan bile biliyor. Alım gücü düştükçe düşen, dert yükü arttıkça artan vatandaşlarımız, bir bayramı daha fedakarca idrak etmeye çalışıyorlar. Rakamlar tüm gerçeği ortaya koyuyor aslında. Bu ülkede hane halkının sadece yüzde 28’i kurban kesebiliyor. Geride kalan yüzde 70’in üstündeki hane halkı ise acaba kapımız çalınacak da, bizler de et yiyecek miyiz diye bekliyor. Ne yazık ki acı gerçek bu. Ülkemizi yönetenlerin pişkinlikleri ise milletimizi adeta burnundan solutuyor.

Bursa’da da tam anlamıyla bir yönetim zaafiyeti yaşanıyor. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin pek çoğunda yeterli hizmeti göremeyen Bursalılar, ardı arkasına iptal edilmek zorunda kalınan yalan yanlış projelerle büyük şok yaşıyor.
Milletimiz önüne konacak ilk sandıkta hem genelde hem de yerelde bu iktidarı göndermek için adeta gün sayıyor. İYİ Parti olarak bu inanç ve kararlılıkla muhalefet partisi olma sorumluluğunu yerine getirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Türkoğlu’nun konuşmasından sonra söz alan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, katılımcılara iyi dileklerini iletti. Erdem Millet İttifakı’nın bir üyesi olarak İYİ Parti’nin aktif bir çalışma içerisinde olmasından büyük memnuniyet duyduğunu vurguladı.

Programda Millet İttifakı’nın geçmiş dönem Bursa Büyükşehir adayı Mustafa Bozbey’inde mesajı okundu.
Bayramlaşma programının devamında MDK Başkanvekili Şeyda Şahin, GİK Üyeleri Müberra Çakır, Hasan Toktaş, Süleyman Sırrı Özdolap, Uluslararası Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan da birer konuşma yaparak günün anlam ve önemine işaret ettiler.

TATLIOĞLU: SARAYDAN BAŞKA VERECEK SÖZLERİ KALMADI

İYİ Parti Bayramlaşma programının final konuşmacısı ise TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu’ydu.
KKTC’de tanık oldukları tartışmalı konuya değinen Tatlıoğlu, “Yavru Vatan’da da tanık olduk ki, bu iktidarın saray inşaası yapmaktan başka verecek sözü, yerine getirecek dişe tırnağa dokunan bir Projesi kalmamıştır” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin içerde ve dışarıda hızla prestij kaybettiğini vurgulayan Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, “Biz bu hazin duruma, gerek ülkemiz içindeki temaslarımızda, gerekse Meclis’teki çalışmaları bire bir takiple zaten tanık olmaktaydık. Dışarıdaki tanıklıklarımıza şimdi de Kıbrıs’taki üzücü gözlemlerimiz eklendi. Türkiye Cumhuriyeti ve bu ülkeyi yönetenler hiç bu denli acz içinde olmamıştı.

İşte Kurban Bayramımızı da böylesine üzücü bir ülke tablosu içinde idrak ediyoruz. Milletin artık sabrının tükendiği türde yaşanmaya başlanan bayramlar da maalesef bu iktidarın sayesinde, bu denli sevinçlerin azaldığı bir atmosferde geçmeye yüz tutmuştur.

İYİ Parti milletimizi huzurun, esenliğin ve umudun yeşerdiği bayramlara kovuşturmaya kararlıdır.
Bütün çalışmalarımız iktidar odaklı ve gerçekçi projelerin hazırlanması yönündedir. İnşallah hep birlikte de bunu başaracağız” şeklinde konuştu.

İKİ YENİ ÜYEYE ROZET TAKILDI

İYİ Parti’nin Bursa’daki bayramlaşması sembolik olarak iki üyeye rozet takılmasıyla son buldu. Gemlik Esnaf Odası eski Başkanı ve CHP geçmiş dönem Belediye Başkan Adayı İbrahim Talan ile Emekli Binbaşı Abdurrahman Uzan’a rozetlerini Meclis Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, İl Başkanı Selçuk Türkoğlu taktılar.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?