Ünlü İsimler ALS Hastalarını Unutmadılar

Ünlü İsimler ALS Hastalarını Unutmadılar

ALS-MNH Derneğinin Instagram üzerinden düzenlenen canlı yayın etkinliğine ünlü isimler, ALS hastalığına dikkati çekmek adına yayına katılarak bir araya geldi.

Omurilik ve beyindeki motor sinir hücrelerinin ölmesiyle ortaya çıkan Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığına dikkati çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte ünlü isimler şarkı ve gösteri performansları ile hem ALS hastalarına moral oldular hemde ALS hastalığını duyurarak umut oldular.

21 Haziran Dünya ALS Günü kapsamındaki sunuculuğunu dernek üyesi olan fizyoterapist Merve Selen Akkurt’un yaptığı etkinliğe, Sinan Güleryüz, Uğur Arslan ve Olcay Kutluca  katıldı.

Etkinlikte Türkiye ALS-MNH Derneği Başkanı, ALS hastası Trabzonspor’un eski futbolcusu İsmail Gökçek, gecenin öneminden ” 21 Haziran yılın en uzun günü, en kısa gecesidir. Hasta olanlar ve hastasına bakanlar bilirler ki, hasta ve yakınları için geceler çok daha zor geçer. Hasta ve yakını, bir an önce günün doğmasını beklerler ki sıkıntılarına çözüm bulabilmek için yeniden umut olsun. ALS hastaları için en uzun gün umudu ve sabrı temsil eder. En kısa gece ise, fazla umutsuzluğa kapılmamak gerektiğini, günün yeni umutlara yelken açacağına işarettir…
Her şeye rağmen nefes varsa umut vardır! ” cümleleri ile bahsetti.

Sinan Güleryüz ALS hastaları için şarkılar söyleyerek moral vermenin yanı sıra “Vazgeçmeyin” diyerekte tüm hastalara mesaj verdi.

Uğur Arslan şiirleri ile destek verdiği gecede ilerleyen zamanlarda ALS hastalarına özel şiir dinletisi gerçekleştireceğini söyledi.

Olcay Kutluca ise yaptığı gösteriler ile izleyenleri şaşırtarak moral olmanın yanı sıra , ” pandemi şartlarından dolayı bu anlamlı günü Instagram üzerinden yaptık. Umuyorum ALS dostlarımızı sadece 21 Haziran da değil hergün hatırlarız , biz farkındayız ve yanınızdayız. En kısa zamanda bir araya gelerek canlı gösteri yapmak isterim” dedi.

Program modaratörü fizyoterapist Merve Selen Akkurt ise bu süreçte yapılan tedavi işlemlerinden ve hastalığın öneminden bahsettikten sonra geceye katılan ve destekleyen ünlü isimlere teşekkür ederek anlamlı programı sonlandırdı .

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?