PTT’nin Nasıl Oluyor da Böylesine Karar Alıyor, Bilmek İsterdik!

PTT’nin Nasıl Oluyor da Böylesine Karar Alıyor, Bilmek İsterdik!

“PTT Genel Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde, üzerinde Sırp milliyetçisi Milorad Dodik’in resminin bulunduğu “resmi pul” bastırmıştır. Avrupa’nın ortasında, dünyanın gözleri önünde yaşanan, binlerce Boşnak kardeşimizin katledildiği Srebrenitsa Katliamını, “uydurma” diyerek inkar eden Sırp milliyetçisi Milorad Dodik’in resmi pulunun basılması, Boşnak kardeşlerimizi ziyadesiyle üzmüştür.” sözler CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan’a ait. 

Özkan; “Bu durumun derhal çözüme kavuşturulması gerekmektedir. AK Parti hükümetleri, 19 yılda kurumlarımızın içini boşaltmış, kurumların hafızalarını yok etmiş ve liyakatsiz kadrolar ile buna benzer birçok skandallara sebebiyet vermişlerdir. Bugün bunlara bir yenisini daha eklenmiştir. Bu yanlıştan dönülmeli ve Boşnak kardeşlerimizden özür dilenmelidir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı konuyla ilgili gerekçeleri ile açıklama yapmak zorundadır.

O nedenle bende;

1. Sırp milliyetçisi Milorad Dodik için PTT’nin resmi pul bastırdığı iddiaları doğru mudur?

2. Milorad Dodik adına pul bastırılması doğru ise, bu hangi gerekçe ile yapılmıştır? Boşnak kardeşlerimizi manevi olarak yaralayacağı düşünülmemiş midir?

3. Srebrenitsa Katliamı’nda hayatlarını kaybeden Bosnalı Müslümanlar için “uydurma” diyen Milorad Dodik için resmi pul bastırma kararını kim ya da kimler vermiştir?

4. Yaşanan bu yanlıştan dönme adına nasıl bir yol izleyeceksiniz ve sorumlular hakkında bir işlem yapacak mısınız?

5. Boşnak kardeşlerimizden özür dilemeyi düşünüyor musunuz? sorularını sayın Bakan beye sormak isterim. Soruların cevaplarının takipçisi olacağım.” dedi. 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?