2 mesaj: İktidara hazır olun, vatandaşa uzak durmayın

2 mesaj: İktidara hazır olun, vatandaşa uzak durmayın

Gaziantep’teki CHP’li Belediye Başkanları Çalıştayı’nda bilgi ve proje alışverişi yanında, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu kritik uyarılar yapıp iktidar mesajı verdi. CHP’li belediye başkanlarına “provakasyonlara karşı dikkatli olmaları” uyarısı yapan Kılıçdaroğlu, vatandaş ilişkilerinin önemine dikkat çekti. Nilüfer, Mudanya, Gemlik belediye başkanları İmamoğlu ile de bir araya geldiler… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

İlk değil… CHP Genel Merkezi daha önce de CHP’li belediye başkanlarıyla toplantılar düzenleyip aralarında bil alışverişi yapmalarını sağlıyordu.

Pandemi nedeniyle uzun süredir ara verilen bu uygulama hafta sonu Gaziantep buluşmasıyla tekrarlandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılış ve kapanış konuşmalarını yaptığı toplantıya Bursa’dan 3 CHP’li belediye başkanı Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan katıldılar.

Önce…

Cuma günü CHP Genel Başkan Yardımcıları, MYK üyeleri ve belediye başkanları Gaziantep merkez ve ilçelerinde gezilerle gözlem yaptılar.

Ardından…

Büyükşehir Belediyeleri, il belediyeleri, nüfusları ya da bütçeleri birbirine yakın ilçe belediyeleri olarak farklı masalarda çalıştay gerçekleştirildi.

Bursalı başkanlar da farklı masalarda hem geride kalan 2 yıllık süreçte kendi yaptıklarını aktardılar, hem benzer ilçelerin uygulamalarıyla fikir sahibi oldular.

Aslında…

CHP’li belediyelerin Gaziantep buluşmasındaki asıl amaçlardan biri proje paylaşımı olarak planlanmıştı. Özellikle çalıştay masalarında bu amaca yönelik bilgi alışverişi sağlandı.

Kılıçdaroğlu ise açılış ve kapanış konuşmalarında başkanlara mesajlar verdi.

Örneğin…

İktidara yürüyoruz, hepiniz CHP iktidarına hazır olun ve çalışmalarınızı buna göre yapın” dedi.

Sonra…

Vatandaşa uzak durmayın, sürekli sahada olun, vatandaşla beraber hareket edin ve vatandaşla iletişimi hiç aksatmayın” uyarısı yaptı.

Önemli bir uyarısı da şu oldu:

Ülke olarak çok özel bir dönemden geçiyoruz. Provakasyonlara karşı çok dikkatli olun.”

Bu arada…

Erdem, Türkyılmaz ve Sertaslan program sürecinde; desteğini esirgemeyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya gelip teşekkür ettiler ve daha neler yapılabileceğini konuştular.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?