Seçköy Cami Senin İlgini Bekliyor… Bir Tuğlada Sen Koy…

Seçköy Cami Senin İlgini Bekliyor… Bir Tuğlada Sen Koy…

“Müslüman ve Türklerin olmazsa olmazı, ikinci evimiz camidir” bu desturla yola çıkan Osmangazi’ye bağlı Seçköy Mahalle sakinleri cami inşaatı için destek bekliyor. Seçköy Cami Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Ege’nin girişimleriyle başlatılan cami inşaatı pandeminin etkisi ile yavaş ilerliyor. Seçköy Muhtarı Hüseyin Türe ile birlikte yürüttükleri “Cami İnşaatı” kaba inşaatının bugüne kadar sadece yüzde 35’lik bir kısmı bitirilebildi. 300 hanelik köyün eski camisinin yıkılarak kazandırılan yeni alana yapılmaya devam eden cami inşaatında 4 işçi gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyor.

Dernek Başkanı Mustafa Ege; gazetemize yapmış olduğu açıklamada; “Eski camimiz 1960 yılında yapılmış o zamanın şartlarına göre yapılmış, kullanıma pek elverişli değildi, sonra tabi bayağı da eskidi. Camimizi yıktık şu an yeni camimiz ile ilgileniyoruz. Eski camimizin yanında bir arsa vardı onu da yeni camimizin arsasına ekledik, yeni camimiz eskiye nazaran daha büyüyecek etrafı ile birlikte aşağı yukarı 800 metrekare.

Allah razı olsun inşaat başlamadan önce Osmangazi Belediyesi kepçelerini gönderdi, alanı temizledik. İnşaat pandemininde etkisi ile biraz ağır aksak devam ediyor. Cemaat ibadet alansız kalmasın diye eski okulumuzu mescide çevirdik orada ibadetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Tabii sıkıntılarda yaşanmakta bu manada yeni yapılan camimizin işte projelerini de gördünüz bittiğinde çok güzel bir cami olacak. Çok donanımlı bir cami olacak bu konuda yardım etmek isteyen hayırsever insanlarımızı hem ülke içerisinden hem de yurtdışından  destek bekliyoruz. Bu işte “tuzum olsun diyorsanız bir tuğlası da benden olsun diyorsanız” bizlere destek olmanızı  bekliyoruz. Eski camimiz çok yıpranmıştı, bu köyümüz için büyük bir gereksinimdi ve bizler de elimizi taşın altına sokarak bu caminin yapımına başladık, inşallah alnımızın akıyla  çıkacağız.

Yeni camimiz  eski camimize nazaran   büyük olacak, altı  bodrum olacak bu manada köyümüzde toplanan meyvelerin depolanmasıyla  ilgili güzel  bir yer olacağını  düşünüyoruz. Bu konuyla ilgili yardım etmek isteyen kişilerin direkt bizlere makbuz karşılığı yardım edebilecekleri gibi  Ziraat Bankası Garajlar şubesi TR 85 0001 0006 8653 4878 1450 01 hesap numaralarına da desteklerini yardımlarını  gönderebilirler. Bana 7/24 cep telefonundan 05308815803 ulaşabilirler. Köyümüz yol boyunda değil, 3 kilometre içeride kalıyor o yüzdende gözden ırak gönülden de ırak oluyoruz. Şimdiden bütün hayır  sever vatandaşlarımıza teşekkürlerimi göndermek istiyorum.” dedi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?