Bursa’ya 57 kilometrelik yeni yol!

Bursa’ya 57 kilometrelik yeni yol!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın dağ ilçelerine ulaşımı kolaylaştıracak yol projesindeki yeni gelişmeyi bugünkü köşesinde paylaştı…

Aydın, yazısında şu bilgileri verdi:

Bursa’nın güneyindeki dört ilçenin yollarındaki çalışmalar uzunca süredir devam ediyor. Bunların başını Doğancı Barajı yanındaki tünel çalışması çekiyor.

Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerinin kullanacağı 2 kilometrelik bölümde 600 metreye yakın tünel açıldı. Tünelde duran çalışmalar 23/B yöntemiyle yeniden başlatıldı. Çift yönlü delme işleminin artık etabın kolay kısmında sürdüğü ve hızlanacağı konuşuluyor. Tünel tamamlanınca Dağ ilçelerine ulaşım da büyük bir rahatlama sağlanacak.

Orhaneli ve devamındaki ilçeler için en önemli etabın Kapıkaya’ya yapılacak çift tüplü geçiş olduğu biliniyor. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün, projeleri hazır olan bu etabın inşaat ihalesine önümüzdeki yıl çıkması bekleniyor.

Tünelde çalışmalar devam ederken, Bursa-Harmancık yolunun Erenler-Dursunbey-Balıkesir sapağı arasındaki 57 kilometrelik bölümünde daha evvel duran çalışmalar tekrardan başladı.

Yüklenici Orak AŞ’nin Orhaneli çıkışındaki benzinlik yanına şantiyesini kurarak yeniden işbaşı yaptığı görülüyor. Çalışmalar ise Yakuplar Mahallesi girişinde sürüyor.

Durumu, kurulan yeni şantiyede yüklenici firma yetkililerini ziyaret eden AK Parti Orhaneli İlçe Başkanı Ramazan Turan’a sorduk. Turan gelişmeleri doğruladı. Firmanın çalışmaya yeniden başladığını aktardı.

Orhaneli çıkışından itibaren yolda 3 kilometrelik bir kısalma olacağını, film platosunun by-pass edileceğini, beton santralinin bulunduğu bölgeden yüzde 7’lik bir eğimle eski yarım kalmış villalara kadar direk bir geçiş sağlanacağını söyledi.

   

Bursa-Harmancık yolundaki çalışmaların başlamasının bölge için önemine işaret eden Başkan Turan şöyle konuştu:

“Üç ilçemizi birden ilgilendiren yolumuzdaki çalışmaların başlaması hepimizi sevindirdi. Kısmi güzergah değişiklikleri ilçelerimize ulaşımı kısaltacak. Ayrıca Doğancı Tüneli’ndeki çalışmaların 2022’nin 15 Temmuz’una kadar bitirilerek buradan da araçlı geçişler başlayacak” dedi.

Bursa-Harmancık yolunda projede yaklaşık 120 milyon liralık bir imalat öngörüldüğünü anlatan Turan, “Biz AK Parti olarak milletvekillerimiz, bakanlarımız, ilçe ve belediye başkanlarımızla çalışmaların sıkı takipçisiyiz. Karayolları Bölge Müdürlüğü’müz de yolun ehemmiyetinin farkında” dedi.

Hadi hayırlısı diyelim.

  

Bu bölgenin yol projeleri uzunca süredir konuşuluyor ama tamamlanması sarkmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yakın takibindeki çalışmaların hızlandırıldığı anlaşılıyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?