Satmak için mi yoksa sosyal tesis yapılacak diyerek mi alabildin!

Satmak için mi yoksa sosyal tesis yapılacak diyerek mi alabildin!

“15.06.2021 tarihinde İYİ Parti olarak Pazar Yerinin yıkılmasını istemeyen esnafımız için destek verdik.Gayretimiz ve çabamız yeniliğe karşı durmak değildir.Ama bu bilgi kirliliği içerisinde her kafadan bir ses çıkmaktadır. İstişare edilmeden, pazarcı esnafına danışılmadan çıkılan bu yolda pazarcı esnafının yanında durmak boynumuzun borcudur!” açıklama İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Mimar Gizem Arda’dan. Arda; ” Gelelim bilgi kirliliğindeki doğruları açıklamaya… Karacabey’de otopark sorunu var diyoruz ve bende dahil hepimiz bundan yakınıyoruz. Biliyor musunuz 2018 yılında Büyükşehir Meclisinde alınan bir karar var ve otopark sorununa ciddi bir çözüm sunuyor.

Neden Karacabey Belediyesinde bunun uygulanmadığını lütfen sorgulayın! Biz görevimiz gereği meclise sunduk çünkü içinden çıkılamayacak bir hale girdik.. Peki mecliste ne oldu biliyormusu’nuz ? 2018 den beri uygulanmayan bu karar artık uygulamaya giriyor. Bundan sonra yapılacak her binanın zemin katında otopark katı uygulaması yapılacak. 2018 den beri bu keşmekeşliğin sebebi otopark katı yapılabilmesi yürürlükte varken uygulanmamasından kaynaklanmaktadır. Bir diğer sebep ise yeni imar adası açılıp bitişik nizamdan ayrık nizama geçilmemesidir. Fakat Ali Başkan buna çok farklı bir bakış açısıyla yaklaşıyor. Önce Karacabey’in içerisindeki yıkılması gerekenlerin yıkılıp yapılıp satılması gerekiyormuş.Dolayısıyla bunun önünü kesmemek adına bir süre daha yeni imar adası açmayacaklarını ifade ediyor.Felsefeleri buymuş..Ben demiyorum meclisteki konuşmalarından alıntı yapıyorum. Yani sevgili Karacabeyli’ler bir süre daha bitişik nizam yapılaşmaya devam!

Bir diğer karşı çıkışımızın sebebine gelelim.30 lu yaşların başında bir kardeşinizim evim yurdum işim her şeyim Karacabey’dir benim.. Belediyeler hizmet ederken kar amacı gütmeden halka hizmet vermelidirler.Şuan da Pazar Yerindeki esnaflardan aylık işgaliye alınmaktadır,merkezi ve çok önemli olan bu alandan maalesef Belediye kar elde edemediğini düşünmektedir.İmar planında Pazar Alanı olarak nitelendirilen bu yer Ticaret Alanı olarak değiştirilmek istenmektedir.Özellikle İYİ Parti Meclis Üyesi olarak karşı çıktığım durum budur.Şöyle düşünün bir apartmana sahipsiniz ve istediğiniz gün istediğiniz değişikliği yıkımını hatta satışını yapabilirsiniz, peki ara katı sattığınızda sattığınız kişiden izin almadan çivi çakabilir misiniz,dış cephenizi değiştirebilir misiniz ya da bahçeyi tek başınıza kullanabilir misiniz??? İşte tam da bu anlatmak istediğimiz durum, bu arsa imar planı değişikliği yapılıp Pazar haricinde içerisinde dükkanlar olarak projelendirildiğinde ve sayışı yapıldığında artık  arsanın bir sürü paydaşı olacaktır. Yani sattığınız daireyi geri almadan 50 yıl geçse de oraya hiçbir yenileme yapamayacağınız anlamına gelmektedir. Biz bunun doğru bir uygulama olmayacağını düşünüyoruz.

Tabi bir de ekonomik boyutu var , Pazar yeri büyük bir alan ve bahse konu projenin maliyeti çok yüksek. Yapımı için arsalar, otlakiyeler satışa çıkarıldı. Oradan gelecek gelir ile yapılacak bu inşaat. Satılacak yerlerin içerisinde en büyük kısım Hürriyet köyünde yaklaşık 650 dönümlük bir alan peki bu alan kimindi tabiî ki  köylünün otlakiyesiydi yazıktır ,günahtır!!! Tabi burada bir de şunu irdelemek lazım ilgili bakanlıktan bu alanları belediyemize tahsis ederken satmak için mi yoksa sosyal tesis yapılacak diyerek mi alabildiniz?  Hazıra dağ dayanmaz sat sat nereye kadar!   Karacabey’li hemşehrilerim haberiniz var mı Ömer Matlı Pazar Yeri yıkılırsa yeni yapılacak Pazar yerimiz 4. Yapılan Pazar yeri olacak ne Karacabey’in ne de ülkemizin böyle bir dönemde israfı kaldıracak gücü olmadığı da aşikar!!!  Biz ne yatırıma ne yeniliğe karşı bir parti değiliz, bu tarzdaki ithamlarınızı şiddetle red ediyoruz.  Esnafı zor duruma sokacak, rant uğruna elimizden çıkacak köy arazilerine ve   yapılacak projenin uygulanma şekline, uygulanmak istenen zamanına karşıyız. Sonuna kadar da bu mücadeleyi vereceğiz!” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?