Ege lezzetlerinin çağdaş yorumları turistleri büyülüyor

Ege lezzetlerinin çağdaş yorumları turistleri büyülüyor

Ülkemizin gözde tatil beldelerinden Bodrum bu yıl meraklı damakların da uğrak adresi olmaya hazırlanıyor. Yalıkavakta yer alan Cliff Bodrum, Tulumbalı Çilek Tatlısı, Karpuzlu Semizotu Salatası ve Narenciye Soslu Izgara Kaya Levreği gibi farklı tatlarla tatil deneyimini bir lezzet şölenine dönüştürüyor.

Ülkemizin en çok turist ağırlayan tatil beldelerinden Bodrum, bu yıl yalnızca doğal güzellikleriyle değil Ege mutfağını harmanladığı çağdaş lezzetlerle de dikkatleri üzerine çekmeye hazırlanıyor. Son olarak Yalıkavak’ta konumlanan ve Allium Bodrum Resort & Spa içerisinde yer alan Cliff Bodrum, bu yıl Ege lezzetlerini modern dokunuşlarla yeniden yorumladığı bir konseptle misafirlerinin karşısına çıkacağını duyurdu.

Tulumbalı Çilek Tatlısı, Karpuzlu Semizotu Salatası ve Narenciye Soslu Izgara Kaya Levreği gibi farklı tatlarla tatil deneyimini aynı zamanda bir lezzet şölenine dönüştürmeyi amaçladıklarını söyleyen Cliff Bodrum’un Şefi Selin Yılmaz Tümsek “Bir yılı aşkın süredir mücadele ettiğimiz pandemi, tatil alışkanlıklarını da değiştirdi. Artık ziyaretçiler yalnızca dinlenmek değil, keşfe çıkmak istiyorlar. Bizler de meraklı damaklara yeni deneyimler yaşatmak üzere yola çıktık” dedi.

Modern pişirme teknikleriyle hazırlanmış sağlıklı tabaklar 

Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği servisleri için özel menüler hazırladıklarına da değinen Selin Yılmaz Tümsek, “Mutfak ekibimizle birlikte, modern pişirme tekniklerini kullanarak ve taze ve organik malzemelerle son sihirli dokunuşları yaparak sağlıklı tabaklar hazırlıyoruz. Tulumbalı Çilek Tatlısı, Karpuzlu Semizotu Salatası ve Narenciye Soslu Izgara Kaya Levreği’nin yanı sıra Zeytinyağlı İç Midyeli Ege Otları imza yemeklerim.” diye konuştu.

Miksolojistler özel reçeteler çalışıyor

Ege mutfağını ve alternatif tatları miksoloji ile dikkat çekici hale getirdiklerini belirten Olcan Gülsever, “Klasik kokteyller eski çekiciliğini kaybediyor. Misafirlerimiz daha yenilikçi tatlar arıyor. Tam bu noktada miksolojistler devreye giriyor. Hem klasik kokteylleri yeniden yorumluyoruz hem de dünyadaki trendlerini takip ederek yeni sunumlar ve lezzetler geliştiriyoruz.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?