Haydi Türkiye sıra sende

Haydi Türkiye sıra sende

EURO 2020’de ikinci sınavımızı Galler karşısında veriyoruz… Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki Olimpiyat Stadı’ndaki mücadele TSİ 19.00’de başlayacak…

EURO 2020’ye İtalya’ya 3-0 yenilerek kötü bir başlangıç yapan A Milli Takımımız, A Grubun’daki ikinci maçını bugün Galler ile oynayacak…

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki Olimpiyat Stadı’nda TSİ 19.00’de başlayacak mücadelede Portekizli hakem Artur Dias düdük çalacak.

Karşılaşma TRT 1’den naklen yayımlanacak.

Ay-yıldızlı ekipte Galler karşılaşması öncesinde sakat oyuncu bulunmuyor.

Bakü Olimpiyat Stadı’ndaki karşılaşmayı yaklaşık 32 bin taraftarın tribünden izlemesi bekleniyor.

A Grubu’nda günün diğer maçında ise İtalya ile İsviçre TSİ 22.00’de Roma Olimpiyat Stadı’nda karşılaşacak.

Grupta ikinci maçlar öncesinde İtalya 3 puanla lider durumda bulunurken, Galler ve İsviçre 1’er puana sahip. Türkiye’nin ise puanı bulunmuyor.

Ay-yıldızlı ekip, A Grubu’ndaki son maçında ise 20 Haziran’da TSİ 19.00’da Bakü Olimpiyat Stadı’nda İsviçre ile karşı karşıya gelecek.

GALLER İLE 24 YIL SONRA

A Milli Takımımız, Galler’le 24 yıl sonra tekrar mücadele verecek.

Türkiye, Galler ile bugüne kadar 6 kez karşı karşıya geldi. Milliler, tamamı resmi olan bu maçlarda 2 galibiyet, 3 yenilgi ve 1 de beraberlik yaşadı.

Ay-yıldızlılar, Galler’le son olarak 20 Ağustos 1997 tarihinde karşılaştı. 1998 Dünya Kupası Elemeleri’nde Ali Sami Yen Stadı’nda oynanan ve tam 10 golün atıldığı maçı milliler 6-4 kazanmıştı.

Dördü Dünya Kupası Elemeleri, 2’si Avrupa Şampiyonası Elemeleri olmak üzere geride kalan 6 maçta 7 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde ise 10 gol gördü.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?