Dot Design Studio’dan seramik figurler

Dot Design Studio’dan seramik figurler

Dot Design Studio’nun yetenekli tasarımcısı İrem Bonfil, etnik hikayeleri seramikle harmanlayarak ortaya yeni ve farklı bir seri çıkarmış. Modernist çizgilerle geçmişten gelen hikayeleri birbirine katan ve etnik dokunuşlarla da özgünleştirmeyi başaran tasarımcının yeni gözdesi seramik tasarımlar, yaz evlerine karakteristik dokunuşlar yapacak.
Her zaman kendi elleriyle bir şeyler tasarlamak ve üretmekten keyif aldığını ifade eden Dot Design Studio’nun kurucusu İrem Bonfil, altı sene önce kurduğu Dot Design Studio’da hayallerini gerçekleştiriyor. Markanın çatısı altında bir hikayesi olan, orijinal, özgün, el emeğiyle dekoratif aksesuarlar tasarlanıyor.
Seramik koleksiyonu
Dot Design Studio’nun seramik kolesiyonun en çok ilgi gören parçalarından Hüma Kuşu, Türk ve Fars edebiyatında geçen efsanevi bir kuştur. İnanışa göre, dinlenmeden çok yükseklere uçar, asla konmazmış. Bu kuşu yakalamak imkansızmış. Ancak bir an için bile olsa Hüma Kuşunu ya da hiç olmazsa gölgesini görebilmek bile bir kişinin bütün hayatını mutlu mesut geçirmesini sağlarmış.
Koleksiyonda yine ilgi çeken modellerden biri olan at başlıklarının hikayesi ise şöyle:
Osmanlı ordusunun 16. yüzyıl dönemlerine ait olan bu at başlığı, at sahibinin rütbesine göre oymalar ve yazılar ile süslenmiştir. Bu alınlıkta ‘Ajur’ tekniği ile yapılan fligan bir çalışma bulunmaktadır. Miğfer ise yine hikayesi olan tasarımlardan birisi. Özel el işi kabartma tekniği ile yapılan bu minyatür miğfer, farklı Selçuklu dönemi motifleriyle bezenerek tasarlanmış.
Dot Design Studio’nun tasarımlarını farklı kılan detaylardan biri de seçmiş oldukları malzemeler.  Dot Design Studio için The New York Times’ın objelerine ve markasına tam sayfa yer ayırdığı İrem Bonfil’in ürettiği tasarımların hepsi çok farklı atölyelerle aynı anda çalışmayı gerektiriyor.  Zanaatkarların el becerileri ile kendi tasarımlarını harmanlayarak daha modern ve etnik dokular yakalamayı hedefleyen markanın kurucusu Bonfil tutkunu olduğu ve kendi ürettiği seramik aksesuarlarıyla yazlık evlerde yer kazanmaya aday.
www.irembonfil.com     @dotdesignstudio

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?