Milli ve Yerli Dijital Türk Para Birimi… BİTCOLOJİX…!

Milli ve Yerli Dijital Türk Para Birimi… BİTCOLOJİX…!

Türkiye ‘Dijital Para’da kendi meteryalini BİTCOLOJİX ile oluşturacak. İçlerinde yüksek eğitimli yazılım mühendislerininde bulunduğu 10 kişilik ekip 1 yılda dijital parada kendi markası olan BİTCOLOJİX’i piyasaya sürdü. Ekibin başında ise 17 yıllık deneyimi ile bir “Bilgisayar Mühendisi” var. Bilgisayar Mühendisi Resul Yen’in başında bulunduğu ekip 1,5 yıllık çalışma sonucu oluşturduğu, piyasada alımını ve satımını gerçekleştirdiği markası olan BİTCOLOJİX’i şimdi dünya genelinde tanıtmaya hazırlanıyor. Resul Yen’in ihtisas alanı Yapay Zeka ve İstatistik Uzmanı-RYEN.

Türkiye dijital para birimleri alanında sıçrama yapmaya hazırlanıyor. Kripto para birimi kullananların sayısı yüz binleri aşarken Merkez Bankası’nın “dijital para” çıkarma kararıyla birlikte şirketler yatırıma hız verdi. Türkiye bir yandan durgunluk, yüksek enflasyon ve işsizlik gibi makroekonomik sorunlarla uğraşırken, diğer yandan tüm dünyayı saran dijital para birimleri ve “blokzincir” (blockchain) teknolojisi alanında çok önemli adımlar atıyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kalkınma planı olan, 2019-2023 dönemini kapsayan ve 23 Temmuz 2019’da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 11. Kalkınma Planı’nda “blockchain tabanlı dijital merkez bankası parası” çıkarılması kararının yer alması, bu alandaki yatırımlara da hız vermiş durumda. Türkiye’de “dünya ekonomisinin geleceği” olarak tanımlanan blockchain teknolojisini kullananların sayısı yüz binleri aşarken, Türkiye’yi bu alanda Ortadoğu ve Körfez ülkeleri için “cazibe merkezi” haline getirmeyi amaçlayan şirketlerin sayısı da artıyor.

Gelişmeler “Markalar Kenti Bursa’da” Türklerin kendi dijital para birimini çıkarmaya yönlendirdi. Yaklaşık 10 kişilik ekip gecesini gündüzüne katarak BİTCOLOJİX markasını piyasaya sürdü. Ekibin başında ise BİTCOLOJİX’in kurucusu Resul YEN (RYEN) var. 10 kişilik ekip üyeleri akademisyen iş adamı ve programcılardan oluşan güçlü bir yapıya sahip. Bitcolojix coin sanıldığının aksine sistemin bir parçası olmaya hazır olarak güçlü kodlama ile yazılmış dijital bir para birimi.

Yapay Zeka ve İstatistik Uzmanı(RYEN) Resul YEN ile “Peki Bitcolojix Ne İşe Yarayacak ?” üzerine  bir söyleşi gerçekleştirdik. Söz sırasını Yapay Zeka ve İstatistik Uzmanı(RYEN) Resul Yen’e bırakalım.

Yen; “Bitcolojix ile alım ve satım yapılabilecek olan bir e-ticaret alt yapısının oluşturulması ile üyelerin bu sistem üzerinden birbirlerine satmak istedikleri her hangi bir ürünün ödeme yöntemini bitcolojix ile yaparak , değer kazanımı sağlayacağını düşündüğümüz diğer projelerimize geçiş yaparken kullanımının nasıl olduğu konusunda da üyelerin bilgi sahibi olması hedeflenmektedir.

Global borsa sisteminin aktive edilmesi ile e-ticaret sisteminden kazanım sağlayan üyelerin elindeki bitcolojix dijital paralarını borsada değerlendirme satma veya swap etme olanağı sağlanacaktır. Böylece bitcolojix dijital para biriminin işlem görmesi durumunda belirlenen veya hedeflenen değerininde doğru orantıda artmasını sağlamayı hedefliyoruz.

Mining yani elektronik eprom okuyucu dediğimiz işlemciler vasıtası ile belirlenen hedef sunucu üzerinden algoritmik yapıya dayalı kazım işlemine yarayacak olan online sistemin devreye alınması. Bu sistem ile 1. Etap’tan bu yana bitcolojix’in kullanım alanlarının üyeler tarafından öğrenildiği doğrultuda hayatımıza getireceği yeni bir alışkanlık olmasını umuyoruz.

Ayrıca görmekteyizki gelişen teknoloji ile dijital hayata geçiş hızını kesmeden devam etmektedir. Bu hızlanmış olgunun içerisinde bir türk yapımı olan bitcolojix’in yer alması bizler için gurur vericidir.” Dedi.

Kurduğu güçlü ekip ise düşüncelerini Yapay Zeka ve İstatistik Uzmanı(RYEN) Resul Yen ; “Türk kardeşlerimizin gurur duyacağı finansal özgürlüğe kavuşacağı bir düşünce ile ülkemizde öncülük ederek gurur tablosunda yer almak istiyoruz. Bitcolojix olarak misyonumuz insanlara finansal özgürlüklerini kazandırabilmek, vizyonumuz ise oluşturacağımız E-ticaret sistemi ile insanlara her türlü alışveriş alanında kolaylık sağlayabilmek ve hedeflerimize ulaştıktan sonra sosyal yardım projelerinde yer edinebilmektir. Bitcolojix, bireylerin kişisel finansal refahını kazanmasını sağlamakla beraber bundan sonra yapılacak projeler ile hem ekolojik sisteme,yardım kuruluşlarına,ihtiyaç sahibi olan bireylere destek olmanın ilk adımıdır. Buradaki asıl hedefimiz finansal rahatlık görülse de asıl yapmak istediğimiz BITCOLOJIX Ekibi olarak global dünya da farkındalık yaratacak adımları Türk adıyla duyurmaktır.

Global pazarada öncelikle e-ticaret alanında ödeme şekli kendi para birimimizle olan bir alışveriş sahasını tüm global piyasaya kazandırmak. 1900 lü yılların amerikasının şuanki global para biriminin altın üzerinden değil de petrole endexlemesinin yarattığı ve kendi çıkarları doğrultusunda dünyaya uygalattığı bu sistemi dijital ortamda, eski düzendeki para birimlerinin içindeki altın miktarına göre değerinin belirlendiği bir dönemi baz alıp, sanal maden düzeninde de bu sistemin hayalini kurduğumuz, bu düzende en kıymetli madenin altın olduğunu baz alarak, akçelerin nekadar değerli olduğunu nedeni ise içindeki altın oranının fazlalığından kaynaklı olduğunu anlatmama gerek yok. Bizim tokenimizin de bu bağlamda arz talep miktarını göz önüne aldığımızda ne kadar değerli bir token olacağını hedefliyoruz. Sanal para birimleri ile Gercek dunyada ki kullanım durumları arasındaki boşluğu kapatan sistem için Bitkolojix’i tasarladık.” İfadeleri ile aktardı.

BITCOLOJIX ilgili bilgilere

https://www.bitcolojix.org

https://www.bitcolojix.com

https://t.me/bitcolojixchat

https://www.instagram.com/bitcolojix/    ulaşabilirsiniz

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

  1. Bu projeyle tüm algılar yıkılacak. Allahın iznli ile türkiye bu parayla 1-0 fark yaratmış olacak

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?