SANAYİ ATIKLARI MARMARA DENİZİ’Nİ KİRLETİYOR

SANAYİ ATIKLARI MARMARA DENİZİ’Nİ KİRLETİYOR

Sanayi atıklarının Karsak Deresi üzerinden Marmara Denizi’ne döküldüğünü söyleyen CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a Bursa’daki derelerin ıslahı için bir çalışma yapılıp yapılmadığını sordu.

Marmara Denizi olduğu gibi Bursa’nın akarsuları da büyük oranda kirli. Gemlik ve Orhangazi ilçelerinin içinden geçen,103 km. seyrederek Gemlik Körfezi’nden Marmara’ya dökülen Karsak Deresi giderek daha da fazla kirleniyor. Konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a verdiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıyan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın,  sanayi atıklarının bu dereye boşaltılmaması ve boşaltan tesislerin de biyolojik arıtma tesisleri yapması gerekliliğine dikkat çekti.

“KİRLİ SUYUN TEMİZLENMESİ İÇİN BİR PROJENİZ VAR MI?”

Kestel’de Mandıras, Yenişehir’de Kocasu ve Boğazköy Barajı’nın büyük oranda kirli olduğunu dile getiren Erkan Aydın, “Karacabey Canbalı deresinden de atık su akıyor. Derelerin temizlenmesi, sanayi atığı boşaltan işletmelerinin acilen biyolojik arıtma tesisi yapması gerekli. Ancak denizi, dereleri, gölleri kirlilikten korumak için zaman geçiyor” diye konuştu.

Aydın, Bakan Kurum’a şu soruları yöneltti:

“Marmara Denizi’ni de kirleten Karsak Deresi’nin ıslahı için bir çalışmanız ya da planlamanız var mıdır? Mandıras, Kocasu, Canbalı  derelerinin temizlenmesi için bir çalışma yapacak mısınız? Boğazköy Barajı’nın kirli suyunun temizlenmesi için bir projeniz bulunmakta mıdır? Bursa’daki derelerin tamamının ıslahı için bir proje hazırladınız mı?”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?