HAYAL’in Gerçek Olsun….

HAYAL’in Gerçek Olsun….

Bursa’nın en büyük ilçesi olan Osmangazi’de bir lise finale doğru koşuyor. Bursa’nın nüfus yoğunluğunun kalabalık olduğu Dikkaldırım mahallesinde öğrencilerine güzel bir eğitim vermeye çalışan lise finalle yüzü gülsün diye son hazırlıklarını yapıyor. Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Tülay BABADAĞ ÇEVİK rehberliğinde 9.sınıf öğrencileriyle birlikte çalışmasını sürdürdüğü “Gülen Ergen Bilen Ergen ”adlı e-twining projesi ekim ayı itibarı ile başlayıp haziran ayında final yapacak.

Bursa, Malatya, Manisa, Ağrı, Kahramanmaraş, Hatay, İstanbul, Tekirdağ illerinden 10 Öğretmen İspanya’dan 1 öğretmen toplam 11 öğretmen ve 84 öğrenci ile proje finalinde, öğrenciler kendi hikayelerini yazarak seslendirdi.

Konu ile ilgili olarak Öğretmen Tülay Babadağ Çevik yapmış olduğu değerlendirmede; “Ergenlik dönemi fiziksel, cinsel, sosyal, duygusal, bilişsel-zihinsel ahlaki değişimlerin yoğun yaşandığı bir dönem. Bu değişimler bizim kendimizi algılama biçimimizi etkileyip benlik saygımız üzerinde rol oynayabilir. Amacımız kendini tanıyan ve geçirdiği değişimlerin farkında olan benlik saygısı yüksek ergenleri topluma kazandırmaktır. Proje finalimizi yaptığımız şu günlerde öğrencilerimize; pandemi dönemi olmasına rağmen ergenlik sorunları ile başa çıkmayı, bu dönemi güvenli geçirebilmeyi ve kendilerinin sorumluluklarının farkına varabilmeleri sağlanmıştır.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?