“BURSA’YI TEKRAR YEŞİL KİMLİĞİ İLE BULUŞTURACAĞIZ!”

“BURSA’YI TEKRAR YEŞİL KİMLİĞİ İLE BULUŞTURACAĞIZ!”

DOHADERN… Doğayı insanlarla buluşturmak için 1 yıl önce yola çıktılar. Ocak 2021 yılında resmileşen Doğal Yaşam ve Hayvanları Koruma Derneği kısa zaman içinde gerçekleştirdikleri faaliyetleri ile Bursa’nın vicdanı oldu. Sokak canlarının yemlenmesi ile başlayan çalışmalarına Bursa’nın her noktasına fidan dikerek devam ettiler.

ÇEVREYE DUYARLI NESİLLERİN YETİŞMESİ EN BÜYÜK HEDEFİMİZ”

DOHADERN Başkanı Veteriner Hekim İbrahim Tugay Ateş ile dernek çalışmalarını ve gelecekteki faaliyetlerini dergimiz için konuştuk. Pandemi şartlarında kurulan Bursa’nın en genç derneğinden Bursa Vizyonu….

Başkan Ateş; “Derginizde bizim gibi yeni. Özgün vicdanı ile derginizin Bursa’mızın önemli bir ihtiyacını karşılayacağına inanıyor yayın hayatınızda başarılar diliyorum. Derneğimiz her ne kadar yeni kurmuş olsak ta 1 yıllık geçmişimiz var. Bir gurup doğa aşığı ve sokak canlısı dostumuz ile bir araya gelerek kurduk derneğimizi. Bireysel faaliyetlerimizi bu dernek çatısı altında birleştirmek istedik. Pandemi kısıtlamaları her nekadar bizi zorlasa da faaliyetlerimize yasal çerçevede devam ediyoruz. Hafta sonları sokak canları için Bursa’da daha önce güzergah ve mevkilerini belirlediğimiz yerlerde sokak canlarını besliyoruz. Besleme yaparken mıntıka temizliği de yapıyoruz. Çevre ile duyarlı bir toplum istiyorsak önce kendinizden başlamalısınız. Bizde öyle yapıyoruz. Kamu Kurum ve Kuruluşları’nı ziyaret ediyoruz. Belediyelerimizle ortak projeler üzerinde çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

DOHADERN LOKALİ ÖNEMLİ BİR İHTİYACI KARŞILAYACAK”

Ateş; derneğin hedefleriyle ilgili de önemli detayları siz değerli okuyucularımız için bizimle paylaştı. Ateş; “Derneğimiz, Bursa’da herkesin ulaşmakta zorluk çekmeyeceği, evinde beslediği canlarla gelebileceği bir mekanda lokal açmak istiyor. Açacağımız bu geniş lokal ile hem dernek üyelerimize hem de Bursalılara güzel bir hizmet verebileceğimizi düşünüyoruz. Bu lokal ile bir nevi tabiat canlarımıza otel hizmetide vereceğiz. Lokal gelirini sokak canlarının beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için kullanmayı düşünüyoruz. Lokal bünyesinde Çocuk Esirgeme Kurumu-Sevgi Evleri’nde yetişen kız çocuklarımız ile Kadın Sığınma Evleri’nde barınan kadın kardeşlerimiz içinde iş olanağı düşündük. Lokalimiz de tekstil atölyesi kuracağız. Bu atölyemizde doğayı paylaştığımız canlarımız için aksesuar üreteceğiz. Atölyemizde de az önce söz ettiğimiz kadın kardeşlerimizi çalıştırmayı düşünüyoruz. Böylece istihdama da katkımız olacak.” dedi.

 

BURSA’YI TEKRAR YEŞİL KİMLİĞİ İLE BULUŞTURACAĞIZ!”

Ateş; “Kadınların istihdamı amacı ile ülkemizde birçok proje üretiliyor. Dernek bünyemizde kurduğumuz komisyonumuzun bu konuda ciddi çalışmaları var. Amacımız ekolojik yaşamı insanlarımızla bütünleştirirken bir yandan da insanlarımızı tehdit eden işsizlik sorununa çare üretebilmek. Önümüzdeki yıllarda kendi logomuzla mama üretmeyi hedefliyoruz. Böylece sokak canlılarına daha fazla besleme yapabiliriz. Üreteceğimiz mamalar Bursa’nın her noktasında satılacak. Nöbetçi Veteriner Hekimliği projemiz var. Uludağ Üniversitesi Veteriner Hekimliği öğrencilerinin de katılacağı Nöbetçi Veteriner Hekimliği projemizle belediyelerimizin de bu konudaki ihtiyacını karşılamış olacağız. DOHADERN olarak iki ana bölüme ayrıldık. Bir ekibimiz Doğa-Çevre’ye odaklanırken, diğer ekibimiz Doğa ve Sokak Canları üzerine yoğunlaştı. Oluşturduğumuz komisyonlar ve AR-GE ile Bursa’mızı tekrar yeşil kimliği ile buluşturacağız.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?