Bursa’ya muhalif bakış!

Bursa’ya muhalif bakış!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, İYİ Parti Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’nun Bursa için yaptığı eleştirileri bugünkü köşesine taşıdı…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Daha… Gencecik bir maliye profesörü olduğu yıllarda Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’nun yolu, 1990’lı yılların ortasında İçişleri Bakanı Müşaviri olduğunda siyasetle kesişti, devleti tanıdı.

1999’da Büyükşehir Adaylığı yaşadı. İYİ Parti Bursa Milletvekili seçilince Genel Başkan Yardımcısı olarak Ankara’da karar vericiler arasına girdi.

Şimdi…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener milletvekili olmadığı için, İYİ Parti TBMM Grup Başkanı olarak çok özel bir statüye sahip.

Son dönemde…

İYİ Parti adına tartışma programlarına çıkıp görüş açıklıyor, Anadolu yollarında İYİ Parti’yi anlatıyor.

İYİ Parti Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu plakası 0016 olan TBMM aracıyla Olay’ı ziyarete geldiğinde; Olay İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan’ın odasında yönetici ve yazarlarla sohbet etti.

Bazen genel değerlendirmeler yaptı, bazen Bursa’yı konuştuk.

Gündemdeki müsilaj konusuna değinirken şunu söyledi:

“Müsilaj ilk ortaya çıkalı 7 ay oldu, ama hiçbir şey yapılmayıp beklendi. Ne zaman ki Sayın Cumhurbaşkanı talimat verdi, motorlarla denize açılıp müsilaj toplandı.”

Bu durumu…

“Tüm kararların tek kişide toplanmasına” bağlayıp “sistemsel tıkanma” yorumu yapıyor.

Hızlı trende düşüncesi şu:

“Trenimiz yük trenine döndü. Sivas’tan hızlı trenle gelen vatandaş Eskişehir, Bozüyük ya da Osmaneli’nde inip başka perona geçecek ve yük trenine binip Bursa’ya gelecek.”

Kent içi raylı sisteme de değindi:

“Bursa’da yolların üstünde raylar var. Modern bir şehir için o rayların yerin altına indirmemiz gerekir.”

Kent gündemindeki konulardan Yunuseli Havaalanı arazisine de değindi:

“AK Parti İl Başkanı Sayın Davut Gürkan ve Genel Başkan Yardımcısı Sayın Efkan Ala’yı arayıp kaygılarımı anlattım. Henüz kesinleşmiş proje olmadığını söylediler.”

Önerisi şu:

“Sayın Cumhurbaşkanı geçmişte Merinos’un yerine Hyde Park istemişti, ama olmadı. Gelin burasını Hyde Park yapalım.”


“Bursa’nın sosyal yaşamı bozuldu”

Siyaset, ekonomi, çevre yanında İYİ Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu şu gözlemini paylaştı:

“15-16 milyar Dolar ihracatı olan Bursa, sosyal yaşamda İstanbul’un gerisinde.”

Şuna dikkat çekti:

“Belli gelir grubundakiler artık Bursa’da ikamet etmekte sıkıntı yaşıyorlar. Hafta sonları deniz otobüsleri İstanbul’a sosyal yaşam için gidenlerle doluyor.”


İsmail Hoca 6 araştırmanın ortalamasını açıkladı: İYİ Parti yüzde 15.3

Olay’ı ziyarete… İYİ Parti Nilüfer İlçe Başkanı Levent Öncü, İlçe Başkan Yardımcısı Aybike Demirkan ve İYİ Parti Nilüfer Gençlik Kolu Başkanı Av. Seda Çal ile birlikte gelen İYİ Parti Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu anketlerle ilgili soruya şu cevabı verdi:

“6 firmayla çalışıyoruz. Bu firmalar sürekli kamuoyu araştırması yapıyorlar. Çıkan sonuçlara göre oyumuz yüzde 14.10 ile yüzde 16.7 arasında. 6 firma anketleri ortalaması ise yüzde 15.3 olarak çıkıyor.”

Ardından…

“Anketlerde ‘kesinlikle oy vermem’ sorusuna verilen cevaplarda en düşük biziz” dedi ve İYİ Parti’nin nerelerden oy aldığını açıkladı:

“Başlangıçta MHP oyları ağırlıktaydı. Şimdi yapılan anketlere göre, merkezdeki oylar bize yöneldi. Son 6 aydır da AK Parti oyları geliyor.”

Hedefi söyledi:

“Eylül ayında yüzde 18 hedefimiz var.”


Tatlıoğlu: Bursasporluluğumu alamazlar ya!

Aslında… Bursa ulusal siyasetçi çıkarmaya alışkın. İYİ Parti Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu da bu isimlerden biri.

Fakat geçen hafta Bursaspor kongresinde “Beşiktaş’ın şampiyonluğunu kutladığı” gerekçesiyle üyelikten ihracı istendi.

Hoca bu konuda kırgın:

“1998’de üye oldum, tek kulübüm Bursaspor. Deplasman maçlarına bile giden milletvekiliyim. Benim Bursasporluluğumu da alamazlar ya.”

Tekstilcinin ‘gümrük belgesi’ isteği kabul oldu

İhracata yönelik üretim yapan tekstilcilerin kumaşın boyanmasına yönelik sıkıntılarını dile getiren DOSABSİAD ve TÜGİAD Genel Başkanı Nilüfer Çevikel’in çağrısı Ticaret Bakanlığı’nda karşılık buldu.

Buna göre…

Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün “Kumaş Cinsi Eşyanın Boyanması-Dahilde İşleme Rejimi” ile ilgili yönetmeliği revize edildi. Böylelikle tekstilci her ihracat işleminde belge almaktan kurtuldu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?