SAADET PARTİLİ ÖZACAR: KESTEL ESNAFIYLA İTTİFAK KURDUK

SAADET PARTİLİ ÖZACAR: KESTEL ESNAFIYLA İTTİFAK KURDUK

Saadet Partisi İl başkan yardımcısı İbrahim Özacar, “küçük bir krizi yönetmekten aciz olan siyasi iktidar, pandemi sürecini de bahane ederek bütün insanlarımızı adeta kaderine terk etti” dedi

İbrahim Özacar Kestel ilçesinde esnafları ziyaret ederek, esnafın sorunlarını ve çözüm yollarını birlikte aradıklarını söyleyerek şunları söyledi:

İKTİDAR PANDEMİ SÜRECİNİ BAHANE EDEREK İNSANLARIMIZI KADERİNE TERK ETTİ

“İlçe Başkan’ımız Ahmet Demirağ ve ilçe yöneticilerimizle  yapılan ziyaretlerde esnaflarımızın sorunlarını birinci ağızdan dinleme imkanımız oldu.

İlçe teşkilatımızın organize ettiği ziyaretlerde, gözlemlerimizi en kısa sürede raporlar halinde Genel merkezimiz ve ilgili kurumlara ulaştırmak suretiyle var olma mücadelesi veren esnaflarımızın  sorunlarını, kısır çekişmelerden uzak muhalefet görevimizi en iyi şekilde yaparak vatandaşlarımızın rahat bir nefes almasını sağlamaya çalışacağız.

En küçük bir krizi yönetmekten  aciz olan siyasi iktidar, pandemi sürecini bahane ederek bütün insanlarımızı adeta kaderine terk etti.

BİLİNÇLİ OLARAK HALKIN AYAĞI  AVM’LERE ALIŞTIRILDI

Kestel ilçemizde yaptığımız esnaf ziyaretinde kapıda müşteri bekleyen esnafımıza hayırlı olsun, işyerleriniz uzun süredir kapalıydı artık açıldınız sözlerimize verilen cevaplar durumun vahametini ortaya koyuyor. Açıldık açılmasına da yılardır dostluk kurduğumuz müşterilerimizin ayakları kesildi, ticaretlerini ya AVM’lerde veya internet sitelerinde yapıyor tepkileriyle karşılaştık.

Ayak alışkanlığı Genellikle küçük ve orta ölçekli esnaflar iş yerlerinin bulunduğu yerleşik halkla ticaretini sürdürerek hayatını ikame ederler, zamanla halkla esnaf arasında ticaretten öte bir dostluk bağı oluşur. Bu  diyaloğa esnaf  ve müşteri diliyle ayak alışkanlığı denir. Bu süreç büyük fedakarlık ve sabır gösterilerek ancak elde edilir. Özellikle Anadolu insanımıza has esnaf ve müşteri dostluğu esnaflar için büyük bedeller ödenerek elde edilir.  Zira ürünü peşin alsa da gelen müşterisi adeta kadim dostu gibidir, borçla istese de yok diyemez istediği ürünü vermek zorunda hisseder kendisini.

Gel gör ki, pandemi sürecinde iki yıla yakın bir süredir kökü dışarda ne idüğü belirsiz AVM’ler  açık tutulurken, vatandaşa en yakın olan esnaf ve sanatkarların kapılarına kilit vurularak  vatandaşlarımızın ayakları adeta peşin ve yüksek kazanç elde eden AVM’lere alıştırıldı.

Siyonist merkezli Alışveriş siteleri ve Altyapısı yıllar önce tamamlanmış kurye taşımacılığına hazır hale getirilmiş hazır gıda sektörleri vb. yabancı firmalar, kârlarına kâr katarken, küçük esnaf yüksek vergi ve son olarak alınan kredilere gelen yüksek faiz yüküne mahkum edildi.

DÖNERCİ ESNAFI

Bir dönerci esnafımız, “zor şartlarda dükkanımı açtım, benim müşterilerim genelde bölge esnaf’ı ve çevre mahallelerindendir.  Kapanma sürecinde sadece paket servisi hizmeti vermemize izin verildi. Bu sürede motor kurye şirketleri kuruldu, bir kuryenin aylık ücreti 7500 Tl.  Ücret istemiyor kendi yağımızda kavrulan küçük esnafın bu rakamları ödemesi imkansız.  Bu süreç yabancı paket yemek ticareti yapan büyük firmalara yaradı, fiyatlar her gün artıyor. Allah sonumuzu hayretsin daha ne kadar dayanırız bilemiyorum” diyor.

TUAFİYE ESNAFI

Bir giyim sektöründeki esnafımızda “giyim sektöründe modeller sık sık değişir. Pandeminin başlamasıyla çalışmalarımıza kısıtlamalar getirildi. Biz ve bizim gibi küçük ve orta ölçekli esnafın kepenklerine kilit vurulurken büyük AVM’lerin kapıları sonuna kadar açılarak yeni imkanlar sağlandı. Müşteri edinmek kolay değil, bu kapanma sürecinde yıllardır büyük çabalarla edindiğimiz müşterilerimiz AVM’lere yöneldi.  Bizim işlerde ayak alışkanlığı diye bir gerçek var, tekrar müşterilerimizi kazanmak bizim için kolay olmayacaktır.  Ayrıca işyerlerimiz açıldı ama Pandemi sürecinde işyerlerimizin kapalı olması sebebiyle elimizdeki ürünlerin modası değişti, yerine yeni ürün almaktan zorlanıyoruz.  Hadi diyelim aldık aynı süreç tekrar işler mi bilemiyoruz, anlıyacağınız esnaf sahipsiz bizi dinlediğiniz için teşekkür ederiz” dedi.

CAMCI ESNAFI

Bir camcı esnafımız “geçen yıl bir kısım esnafa kısa vadeli kredi verileceği söylendi, uzun süredir iş yapamadığımız için 50000 ₺ kredi aldım.  Çalışıp kazanamayınca ev ve işyeri kiraları vergiler ve benzer ihtiyaçlarda kullanmak zorunda kaldım.  Haliyle ödeyemedim, 50000 ₺, 70000 ₺ ye çıktı, nasıl öderiz bilemiyorum bilen varsa buyursun” dedi.

KESTEL ESNAFIYLA İTTİFAK KURDUK

Saadet Partisi İl başkan yardımcısı İbrahim Özacar son olarak “Hayat pahalılığına, adaletsiz gelir dağılımına, üretmeyen ekonomiye, işsizliğe, ağır vergilere,  “Hayır!” diyen esnaflarımız başta olmak üzere, Kestelli vatandaşlarımızın gerçek gündemi olan geçim sıkıntılarını konuştuk. Evine ekmek götüremeyen siftahsız, kepenk kapatmak zorunda kalan hayat pahalılığına, adaletsiz gelir dağılımına, üretmeyen ekonomiye, işsizliğe karşı direnen bütün kesimlerle ittifak kurduk. Esnaf dertli, siyasi iktidardan nutuk değil icraat bekliyor” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?