Bursa’daki soydaşlara flaş çağrı!

Bursa’daki soydaşlara flaş çağrı!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bulgaristan’da tekrarlanacak seçimler öncesi BAL-GÖÇ’ın yaptığı flaş çağrıyı bugünkü köşesine taşıdı.

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Komşu Bulgaristan’da geçtiğimiz 4 Nisan’da yapılan genel seçim sonuçlarına göre GERB Partisi’nin lideri eski Başbakan Boiko Borisov ve muhalefet partileri hükümet kurulamayınca Cumhurbaşkanı ülkeyi yeniden seçime götürme kararı almıştı.

Tekrarlanacak seçimler 11 Temmuz’da yapılacak.

Bulgaristan’daki tekrar seçimde bu ülkede yaşayan ve Türkiye’ye göçe zorlanmış soydaşlarımıza büyük sorumluluk düşüyor.

Bu çerçevede Bulgaristan Türklerinin ve Balkan coğrafyasının Türkiye’deki en büyük STK’sı olan BAL-GÖÇ’ten yeni bir çağrı geldi.

BAL-GÖÇ yayınladığı bildiriyle, geçerli Linça kartı bulunan üyelerine ve tüm soydaşlara 11 Temmuz seçimlerine katılabilmek için 15 Haziran’a kadar internet üzerinden dilekçe doldurmalarını istedi.

BAL-GÖÇ bu konuda kendilerinin ve bağlı şubelerinin dilekçe doldurmak isteyenlere yardımcı olacağının da altını çizdi.

BAL-GÖÇ Yönetimi bildiriyle,“Lütfen vatandaşlık görevimizi yerine getirelim, Bulgaristandaki vatandaşlarımızın haklarını koruyalım çağrısı yaptı.

Türkiye’deki STK’dan bu çağrı yapılıyor ancak Bulgaristan Türklerinin parçalı görüntüsü sürüyor.

Geçmişte hükümet ortağı olabilecek oy potansiyeli bulunan ve kısa süreliğine de olsa kabine ortağı alan soydaşların bugünkü parçalı görüntüsü Türkiye’yi de üzüyor.

Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin eski gücünde olmadığı, bölündüğü Bulgaristan’da artık Türklerin kimilerinin Bulgar partileri listelerine de girmeye başladıklarını görüyoruz.

Türkiye’den de Bulgaristan seçimlerine eskisi kadar rağbet yok.

Bulgaristan Türkü’nün en fazla yaşadığı kentimizde bile seçime katılım oranının çok düşük olduğunu biliyoruz.

Diğer yandan, kurulduktan sonra kısa sürede Bulgaristan’da büyük bir sıçrama yapan Var Böyle Bir Halk Partisi’nin tekrar seçimde bu kez birinci çıkacağı ileri sürülüyor. Bu partinin Filibe listesinden 4 Nisan’da milletvekili seçilen Türk kökenli Taner Türkoğlu’nun yine aynı sıraya konduğunu öğrendik.

Türkoğlu’na, seçim sonrası Bulgar Parlamentosuna getirilen sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısını engellediği için Türkiye’nin Filibe Konsolosu tarafından  teşekkür edildiği de ekleyelim.

Bakalım 11 Temmuz sonuçları ne gösterecek. 300 seçmenin üstündeki sandık ve bölgelerde dijital oy kullanma zorunluluğu getirilen bu seçimde, GERB ve Hak ve Özgürlükler Hareketi (DPS)’nin oylarının azalabileceği de iddia ediliyor.

Anlaşılan 11 Temmuz seçimleri de Bulgaristan’da zor geçecek gibi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?