Bir Köy Öğretmeninin Kaleminden İlham Veren Başarı Hikâyesi

Bir Köy Öğretmeninin Kaleminden İlham Veren Başarı Hikâyesi

Sadece öğrencileri için değil, onların aileleri ve köy halkı için yaptığı çalışmalarla 2015’te Eğitim Nobeli Global Teacher Prize Ödülü’ne aday gösterilen ve Dünyanın En İyi Öğretmenleri Listesi’ne adını yazdıran ilk Türk öğretmen Dilek Livaneli, ilham veren başarı öyküsünü Bir Dilek Yetmez kitabında anlatıyor. Hayallerinin ve ideallerinin peşinden yılmadan yürürken aynı zamanda içinde bulunduğu toplumun da yoluna ışık tutan Livaneli, çalışmalarıyla 2018’de Avrupa Parlamentosu Uluslararası Lider Kadın Ödülü’ne layık görüldü. Livaneli’nin kariyeri boyunca yaşadığı tüm zorlukları ve bunlarla mücadelesini tüm açıklığıyla kaleme aldığı Bir Dilek Yetmez, Epsilon’dan çıktı!

Dilek Livaneli’nin kaleme aldığı Bir Dilek Yetmez, bir öğretmenin yalnızca öğrencilerinin değil bütün bir köyün yaşamını nasıl değiştirebildiğini gözler önüne seriyor. Umutsuzluğu yok sayan, kovalamaktan asla vazgeçmediği ve tüm zorluklara rağmen gerçekleştirdiği renkli hayalleriyle dünya çapında takdir gören Livaneli’nin, Epsilon logosuyla okurlara ulaşan başarı öyküsü sadece eğitim dünyası için değil, herkes için çok önemli bir ilham ve motivasyon kaynağı…

Bir Dilek Yetmez, başarının, kelimenin tam anlamıyla “söke söke” alındığı bir hayatın hikâyesi… Dilek Livaneli ise hangi meslekte olursa olsun, insanın işini sevdiği zaman daha yaratıcı, daha üretken ve daha sahiplenici olduğunun çarpıcı bir örneği. Sadece öğrencileri için değil, onların aileleri ve köy halkı için yaptığı çalışmalardan dolayı Dünyanın En İyi Öğretmenleri Listesi’ne adını yazdıran Livaneli; köy kadınlarının sosyal, kültürel ve ekonomi alanında gelişimlerine yönelik yaptığı rehberlik ve liderlik sayesinde Avrupa Parlamentosu Uluslararası Lider Kadın Ödülü’ne sahip oldu. İngiltere’de devam ettiği kariyerinde dünya çocukları ile Dünya Vatandaşlığı çalışmalarını yürüten Dilek Livaneli, aynı zamanda Türkiye’de “Bir Dilek Yetmez” hareketini de devam ettiriyor.

Dilek Livaneli’nin kariyeri boyunca yaşadığı tüm zorlukları ve bunlarla olan savaşını, olabilecek en dürüst hâliyle aktardığı Bir Dilek Yetmez adlı kitabı, Epsilon logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde!

“Benim için Dilek Livaneli sürdürülebilir idealizm örneğidir.”

  • Mümin Sekman, Yazar

“Bu kitabı okuyunca sadece daha iyi bir öğretmen değil, aynı zamanda daha iyi bir insan olmak isteyeceksiniz.”

  • Dr. Özgür Bolat, Eğitim Bilimci-Yazar

“Dilek Öğretmen, bu ülkenin bütün kız çocukları için mükemmel bir rol modeldir.”

  • Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı

“Bu kitapta sadece bir öğretmenin değil, topluma liderlik eden bir kadının hikâyesini de okuyacaksınız.”

  • Ayla Göksel, AÇEV Yönetim Kurulu Başkan Yrd

“Hayallerin peşinden koşmayı öğreten bir kitap.”

  • Sevinç Atabay, TED Genel Müdürü

“İnanılmaz etkilendim. Müthiş bir kadın! Müthiş bir öğretmen! Dilek Öğretmen. Cumhuriyet kadını bu işte! Helal olsun! Modern bir  Çalıkuşu o.  Bu olağanüstü kadını, avuçlarım patlayıncaya kadar alkışlıyorum.”

  • Ayşe Arman, Gazeteci-Yazar

DİLEK LİVANELİ HAKKINDA

Dilek Livaneli, lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde tamamlamış, yüksek lisans derecesini Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden almıştır. 2002 yılından itibaren çeşitli köy okullarında görev yapmış; sosyal, kültürel ve ekonomi alanında onlarca farklı projeyi hayata geçirmiştir. 2012 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Yılın Öğretmeni seçilmiştir. 2015’de Eğitim Nobeli Global Teacher Prize Ödülü’ne aday gösterilen ve dünyanın en iyi öğretmenleri listesine adını yazdıran ilk Türk öğretmen olmuştur. Livaneli’nin “Bir Dilek Yetmez” Projesi, Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü tarafından 2017 UNESCO Ödülleri’ne aday gösterilmiştir. Livaneli, Onursal Başkanlığı’nı ABD eski Başkanı Bill Clinton’ın üstlendiği Varkey Gems Foundation tarafından Eğitim Elçisi seçilmiş olup, Dünya Öğretmen Statüsü Endeksi’nde aktif olarak yer almaktadır. 2018 Ocak ayında Avrupa Parlamentosu’na resmi konuşmacı olarak davet edilmiş ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Avrupa Parlamentosu Lider Kadın Ödülü’nün sahibi olup Dünyanın En İlham Veren Sekiz Kadını’ndan biri seçilmiştir. Amerika’da Büyük Atatürk Gençlik Ödülü’ne, İngiltere’de Cumhuriyet Başarı Ödülü’ne layık görülmüştür. Meslek yaşantısı ve eğitime adanmışlığı belgesel olarak çekilmiştir. Livaneli, Londra’da Uluslararası Montessori Derneği’ne bağlı okullarda uygulamalı eğitim ve araştırmalarına; yurtdışında yaşayan Türk çocuklarına yönelik Türkçe anadil eğitim programı geliştirdiği International School of London’da öğretmenlik mesleğine devam etmektedir. Evli ve iki çocuk annesidir

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?