Sosyal Güvenlik Bankası kuracağız,SGK’nın kaynaklarını güvence altına alacağız!

Sosyal Güvenlik Bankası kuracağız,SGK’nın kaynaklarını güvence altına alacağız!

“Menderes,Demirel gibi tarım,hayvancılık,sanayi de uygulayacağımız Türkiye’ye çağ atlatacak ‘Makro Ekonomik’ politikaları buraya sığdırmamız mümkün olmadığı için bunları ayrıca izah edeceğim.” sözler Doğru Yol Parti Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz’e ait. Genel Başkan çatkapı geldiği Bursa’da Genel Başkan Yardımcısı Şükran Deren Düzgün ve Ali Gündem tarafından karşılandı. Genel Başkan Özaçıkgöz’ün Bursa esnaf ve STK ziyaretinde “DYP Misyonu” ile ilgili açıklamaları katılımcılardan tam not aldı. Dünya İş İnsanları Derneği Teşkilat Başkanı ve Dünya Uluslararası İş İnsanları Kooperatifi Genel Başkanı İsmail Kutlu Kaya’nın bulunduğu buluşmada; Özaçıkgöz; “Misyonumuz büyük, hedeflerimiz büyük, biz devletimize en ufak bir leke sürmeden kamuyu kul hakkı gözeterek yöneten bir partiyiz. Pandemi ile bunalan, yılgınlaşan vatandaşımızın mutlaka yarasını saracağız.” dedi. Sıcak buluşmada DÜNGİAD Teşkilat ve Kooperatif Başkanı İsmail Kutlu Kaya; “Genel Başkan sayın Çetin Özaçıkgöz’ün Bursa programında STK buluşmasında yer aldık. Kooperatifimizin ve Derneğimizin işleyişi ve hedefleri hakkında kendilerine bilgi verdik. DYP olarak Türkiye ekonomisinin tıkanmaması için bir proje üzerinde çalıştıklarını, kooperatifçiliğin ülke ekonomi çarklarının dönmesindeki önemine işaret etti. Pozitif tespitleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

Genel Başkan Çetin Özaçıkgöz; “Parti içi demokrasinin en geniş şekilde uygulandığı parti DYP’dir. İyi niyetle yapılan bütün dilek ve temennilere plan ve projelere açığız. Ancak hiç kimse zannetmesin ki DYP’nin Menderes ve Demirel’e dayanan misyonundan başka bir şey yoktur. Gururla taşıdığımız misyonumuzun destek verdiği, değişen dünya şartlarına uygun bir vizyonumuz da, planımız da, projemiz de reformlarımız da mevcuttur. Bunları değerli dava arkadaşlarımıza maddi imkansızlıklar sebebiyle duyuramadıksa hiç kimse bunu vizyonsuzluk olarak görmesin. Projelerimizden bazılarını kısaca ifade etmek istiyorum ama arkadaşlarımdan bunları 83 milyona nasıl duyuracağımızın hem cevabını hem desteklerini hem de yardımlarını istiyorum.

Biz başkaları gibi sadece projelerimizi seçim vaatlerimizi ilan etmekle kalmıyoruz. Aynı zamanda bunları nasıl yapacağımızı kaynağını ve finansmanını nereden sağlayacağımızı da ifade ediyoruz.

1-Cadde,sokak ve meydan isim haklarını açık artırma suretiyle satışa çıkartacağız.

2-EYT (erken yaşa takılanlar) cadde ve sokak isimlerinin isim haklarından gelecek kaynağın bir miktarı ile problemleri çözülerek destek olunacaktır.

3-SGK Bank’ı (Sosyal Güvenlik Bankası) kuracağız. SGK’nın kaynağı işçi primleridir. Bu para şu veya bu bankada çok düşük (%5 civarı) faiz getirmektedir. Bu şartlarda SGK, emeklilerimize daha fazla maaş veremez. DYP olarak iktidarımızda SGK Bank’ı kurarak her banka gibi yıllık %30 kar marjı ile emeklilerimizin gelirini artıracağız.

4-Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık uygulanacaktır. Ev kadınları çocuklarının ve eşlerinin bakımı dolayısıyla adeta ağır işçi haline gelmiştir. Ev işlerinin yanında bir de dışarıda çalışıyorlarsa yükleri 2 misli artmış demektir. Bu bakımdan öncelikle kamuda çalışan kadınlarımız ‘1 saat geç işbaşı yapacaklar 1 saat de erken paydos’ edeceklerdir. Bu projenin faydalı olduğu görüldüğü zaman özel sektörde de çalışan kadınlara aynı çalışma saati uygulanabilir hale gelecektir. Özel sektör sahibi işverenlere de kayıpları nispetinde maddi destek sağlanabilir. Ayrıca ev kadınlarının boş zamanlarında üretecekleri her şey kaymakamlıklar ve belediyelerde kurulacak stantlarda devlet tarafından satın alınacaktır.

5-İşçilere hisse senetleri yoluyla çalıştıkları özel sektör kuruluşlarına ortak olmaları sağlanacaktır. Hisse senetleri vasıtasıyla halka açıklan büyük şirketlerdeki işçilerin hisse senedi alabilmeleri için her türlü tedbir alınacaktır. Bu suretle işçi aylık gelirinin dışında şirketin karından hissesi nisbetinde kar payı alacaktır. Bu proje işçinin gelirini artıracağı gibi şirketin ortağı olma suretiyle geleceği teminat altına alınmış olacaktır.

6-Üniversiteye giriş sınavlarını kaldırıp, Türkiye’yi üniversite cenneti yapacağız. Bizim öğrencilik yıllarımızda üniversiteler toplam olarak 1 yıl içinde 6.5 ay eğitim 5.5 ay da tatil yapılırdı. Böyle bir durum üniversite binalarının,dershanelerinin,laboratuarlarının, kampüslerinin yılın yarısında boş atıl kapasite olarak kalmasına sebep olmaktaydı. DYP iktidarında bir yıl ikiye bölünerek birinci dönemde eğitim yapan gençler 6 ay sonunda tatile çıkartılarak sınav kapılarında bekleyen diğer öğrenciler ikinci dönemde 6 aylık eğitime gireceklerdir. Yani 6 ay eğitim 6 tatil suretiyle üniversite kapısından hiçbir lise mezunu dönmeyecektir. 6 aylık tatil döneminde öğrenciler kendi branşlarıyla ilgili olarak özel sektör veya devlet sektöründe 3 aylık staj yapacaklar ve harçlıklarını alacaklardır. Kalan 3 ay dönemi de kendi istirahatlerine ayırma imkanı bulacaklardır. Bu suretle 220 tane üniversitemiz 440 tane üniversiteye çıkmış olacaktır. Bu projeyle Türkiye ekonomisi önümüzdeki 15 yıl için hiç para masraf etmeden 220 tane üniversite kazanmak suretiyle 100 milyar doların üzerinde bir tasarruf yapmış olacaktır. Bu 100 milyar doları devlet diğer ekonomik yatırımlar ve sosyal hizmetlere ayırma imkanını kazanmış olacaktır.

7-Devlet sektörüne girecek olan vatandaşlarımız için KPSS sınavını kaldıracağız. Bahis konusu bu imtihanların nasıl başlayıp nasıl bittiğini izaha lüzum yoktur. Devlet memuriyetine alınacak elemanlara ne iş yaptırılacağı bellidir Sanki atom bombası yaptıracakmış gibi imtihan neyin nesidir? Doğru Yol Partisi iktidarında valiliklere,kaymakamlıklara,vergi dairelerine ailenin gelirleri ve mal varlıkları çıkartılarak devlet planlama teşkilatında puanlamaya sokulacaktır. Ailenin gelir durumlarına göre ihtiyacı olan ailenin fertleri işe alınacaktır.

Bunlar gibi yapacağımız birtakım düzenlemeler ile vaatlerimizi ve vaatlerimizi nasıl gerçekleştireceğimizin kaynağını belirttiğim gibi, kendi teşkilat arkadaşlarımdan bu projeleri vatandaşlarımıza anlatmalarını,izah etmelerini ve Türkiye’yi kapı kapı dolaşarak DYP iktidarının ‘yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır’ sloganıyla 83 milyon vatandaşımıza duyurmalarını rica ediyorum.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?