DASKUT, Bursa’dan tüm dünyaya yardım eli uzatacak

DASKUT, Bursa’dan tüm dünyaya yardım eli uzatacak

Kısa adı DASKUT olan Doğal Afet ve Sağlık Arama Kurtarma Derneği, 2019 yılında Bursa merkezli kurulmuş olup, kısa süre içerisinde 25 il ve 650 gönüllü üye sayısına ulaşmıştı. Derneğin asıl iştigal konusu Arama Kurtarma olup, bunun yanı sıra DASKUT ANİMAL Hayvan Koruma Timler, DASKUT HELP İnsani Yardım Timleri ve eğitim filoları ile faaliyet göstermekte.DASKUT’un amacı amacı olası bir afet ve kaza durumlarına karşı halkı bilinçlendirmek, önlem alınmasını sağlamak ve tüm üyelerine böyle durumlarda vatandaşlara yardım etmeyi öğretmek. DASKUT’un hedefi  her sokakta en az 1 ilkyardımcı, arama ve kurtarmacı yetiştirmek, olası afet durumlarında zayiatı azaltmak ve canlara dokunabilmektir.

İçişleri Bakanlığı’nın 2021 yılını Afetlere Hazırlık Yılı ilan etmesi üzerine, ülkemizde 6 yaş üstü, 51 milyon insanın Afet Bilinci Eğitimini alarak, olası afetlere hazırlıklı olmasının sağlanmasıdır. Dernek AFAD ile yapmış olduğu protokol çerçevesinde kurumlara, okullara, işletmelere ve tüm halkımıza Afet Bilinci Eğitimi ücretsiz olarak tarafımızdan verilerek, afetlere hazırlıklı olunması konusunda da devlet kurumlarına katkıda bulunmaktadır. Aynı zamanda işletmelerin arama ve kurtarma timi oluşturulmasında, deprem, yangın eğitimleri ve tatbikatları konusunda da eğitim vermekte.

DASKUT yurtiçi faaliyetlerini ve yapılanmalarını sürdürürken aynı zamanda da yurtdışında afet ve insani yardım konularında ihtiyaç sahibi Ülkelerde de Temsilcilikler açarak, o ülkelerde gönüllüler ile afet ve insani yardım konularında eğitimler vererek, olası bir afet durumuna karşı bilinçli gönüllü personeller yetiştirerek aynı zamanda da insani yardım ve hayvan koruma timlerini oluşturmayı hedeflemekte. İl Temsilciliğini kardeş ülke Azerbaycan da açan DASKUT Azerbaycan Temsilciliğine Spor ve İş İnsanı Vasıf Namazov getirilirken,  Vietnam temsilciliğine de Vietnam da Sayın İş İnsanı Kemal Erdoğan’ı görevlendirerek Vietnam Temsilciliğini  faaliyete soktu. Almanya ve Bulgaristan temsilciliği çalışmalarını da yakın bir zamanda bitirerek temsilciliklerini faaliyete sokacak. Asya Ülkelerindeki faaliyetleri yürütmek ve daha fazla Asya ülkesi ile temas kurabilmek amacı ile de Asya Ülkeleri Temsilcisi olarak Bursa ve Azerbaycan’ın önde gelen saygın İş insanı Sayın Ali Uğur’u görevlendirdi.

Bursa da kısa bir süre önce kurulan DASKUT “GÖNÜLLÜ OL HAYAT KURTAR” sloganı ile önce tüm Türkiye’ye şimdide dünyanın bir çok köşesine yardım eli uzatmaya başladı…

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?