DOHADERN; “Sokak Canlarımıza ve Doğaya Sahip Çıkıyoruz”

DOHADERN; “Sokak Canlarımıza ve Doğaya Sahip Çıkıyoruz”

Bursa Mudanya Belediyesi ve Mudanya Kent Konseyi işbirliği ile “Çevreni Koru, Geleceğini Koru” sloganıyla düzenlenen 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutladı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Unutmayalım gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin sorumluluğudur”” dedi.

Mudanya Belediyesi ve Mudanya Kent Konseyi işbirliği ile 5 Haziran Dünya Çevre Günü, “Çevreni Koru, Geleceğini Koru” temasıyla Mudanya Mütareke Meydanı‘nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği etkinliklerde doğa ve denizde oluşan kirliliğe dikkat çekilirken, gönüllü vatandaşların katılımıyla Göynüklü ve Esence mahallelerinde sokak hayvanlarına mama dağıtımı ve atık toplama etkinlikleri düzenlendi.Ayrıca Mudanya’da geri dönüşüm atıklarını düzenli toplayan vatandaşlara da çeşitli hediyeler verildi. M.Agah Bursalı Kreşi öğrencileri yaptıkları atölye çalışmasıyla kedi evi boyama etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlikte Bursa AFAD, Deniz Polisi ve Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri yaptıkları dalış ile deniz kirliliğine de dikkat çektiler.

Bursa’nın en yeni derneği de etkinliğe stant açarak destek verdi. Doğal Yaşamı ve Hayvanları Koruma Derneği- DOHADERN’de etkinliğe 50 üyesi ve DOHADERN bisiklet gurubu da besleme yaparak destek verdi. Başkan Veteriner Hekim İbrahim Tugay Ateş; ” Gelecek nesillere bırakabileceğimiz en güzel hediye temiz bir çevre ve temiz bir denizdir. Çevre ile barışık bir toplum için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın yakın zamanlarda çevreden koptuklarını ve inanılmaz bir şekilde kirlettiklerini görüyoruz. O yüzden çalışmalarımızın ağırlığı mıntıka temizliği. Doğa ve sokak sakinlerimizi de düzenli olarak beslemesini yapıyoruz. İhtiyacınız dahilinde bizlere ulaşmaktan çekinmeyin.” dedi. 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?