‘Vakit yaklaştı!’

‘Vakit yaklaştı!’

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, partisinin ekonomi kurmayları ile birlikte Bursa’daydı. Usta, Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve Aylık Bağlama Oranları ile ilgili enBursa.com’a özel açıklamalar yaptı.Kendisinin de bir EYT mağduru olduğunu hatırlatan İYİ Parti genel Başkan Yardımcısı, Ekonomi Politikaları Başkanı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, şöyle konuştu:

enbursa.com

“BEN DE EYT MAĞDURUYUM”

“EYT’lilerin mücadelesinin haklı olduğuna inanıyor ve destek veriyoruz. Ben de bireysel olarak bir EYT Mağduruyum. 9 bin, 10 bin gün prim yatırmış insanlar var ve hala beklemeleri gerekiyor. Buna rağmen devlet diyor ki siz gençsiniz diyor. Özel sektör ise siz yaşlısınız diyor. Böyle ortada kalmış ve mağdur olan insanlar var. Emekliliği hak etmiş insanlara bu hakkın verilmesi lazım.”

Usta, EYT’de çözüm vaktinin yaklaştığını söyledi ve ekledi:

“EYT İÇİN VAKİT YAKLAŞTI”

“Önümüzdeki dönem, özellikle seçim öncesinde bu konunun daha yoğun tartışılmasını sağlayacağız. Bunun kamuya getireceği maliyet ve topluma sağlayacağı faydayı çalıştık. Elimizde taslak olarak bir çalışma var. Çözülmesi zor bir konu değil. Ben vaktinin yaklaştığını görüyorum.”

Usta, aylık bağlama oranlarına da değindi ve asıl sorunun giderek artan yoksul sayısı olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

AYLIK BAĞLAMA ORANLARI

“2008’den sonra biraz daha düşürüldü. Türkiye büyüyemediği için bu sorunlar büyüyor. Türkiye’de mutlak yoksul sayısı 3,2 milyon kişi artmış. Emekli maaşını 2 katına çıkarsanız da yetmeyecek.Refahı arttırmanız ve adil paylaşımı sağlamanız lazım. Biz bunu sağlayacak politikaları çalışıyoruz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?