KOPENHAG’DA KÜLTÜRLERİ BULUŞTURAN BİR ŞEF;

KOPENHAG’DA KÜLTÜRLERİ BULUŞTURAN BİR ŞEF;

Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları mezunu olan Şef Ece Alaybeyoğlu, dünya mutfağından son derece başarılı örneklerle karşılaşabileceğiniz Kopenhag’ın en iyi restaurantlarında uzun yıllardır  varlığını sürdüren bir şef.

2013 yılından bu yana mutfaklarda olan Ece Alaybeyoğlu, sırasıyla;, Grand Hyatt Istanbul Hotel Istanbul, 2 michelin  yildizli Noma Kopenhag, 2 Michelin Yıldızlı Restaurant The Ledbury London’ın mutfağına geçiyor. 2019 yılından itibaaren ise, 2 Michelin yıldızlı restoran olan Alchemist Copenhagen’da araştırma ve geliştirme şefi olarak görev alıyor.

Kopenhag’daki restaurantların, dünya çapında ün yapmış olmasının temel sebeplerinden biri olan Noma’da yaptığı staj ile eğitimine çok önemli artılar kattığını belirten Ece Alaybeoğlu, Londra’ nın da en iyi restaurantlarından biri olan The Ledbury’nin mutfağında da bulundu.

“Doğaya Önem Veren Yemek Akımları”

Ürün kalitesini her zaman en üst seviyede tutan Şef Ece Alaybeyoğlu, son zamanlarda dünyada büyük bir farkındalık yaratan sürdürülebilirlik ve karbon baskı konularını mutfağına da taşıyor. Örneğin; vişne şarap tortusu ve karıncalarda bulunan formik asidin süt ve süt ürünlerine etkisi, bununşa birlikte sütün pıhtılaşması, peynir yapımı ve ürünün lezzetli bir tatlıya dönüştürülmesi…

Sürdürülebilir mutfak sanatları ile ilgili; “Restaurantlar  yemek artıklarını minimuma indirmek için yeni planlar geliştiriyorlar. Doğaya ve çevreye verilen önem daha da arttı. Plastik kullanımı mutfaklarda azaltılmaya çalışılıyor. Daha bilinçli ve doğaya önem veren yemek akımları ve sistemleri görmeye başlıyoruz. Kolak/ yerel tedarikçilerle çalışılıyor hatta bazı restaurantlar direkt çiftçilerle anlaşak malzemelerini tedarik ediyorlar.” Diyor.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?