Bursa’nın ‘dev’ projelerinde büyük hüsran!

Bursa’nın ‘dev’ projelerinde büyük hüsran!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa için önemli olan ulaşım projelerindeki hüsranı bugünkü köşesinde detaylarıyla paylaştı…

Yılmaz, yazısında şu konulara dikkat çekti;

Önümüzde… Çekmeceden çıkan, Ağustos 2015 tarihli Ulaştırma Bakanlığı’na ait bilgi notu var. Bakarken Bursa adına üzüldük.

Çünkü…

Kent olarak büyük bir heyecan duymamıza, siyasilerimizin iyi niyetli heyecanla takip etmelerine karşın ulaşım projelerinde bir arpa boyu yol alamadığımız görülüyor.

Örneğin…

Hızlı trenle ilgili Ağustos 2015’teki bilgi notunda şu yazıyor:

75 kilometrelik Bursa-Yenişehir kesiminde altyapı çalışmaları devam etmektedir.

Yenişehir-Bilecik kesiminde ise Eskişehir-İstanbul YHT hattındaki bağlantı noktasında heyelan meydana geldiğinden Yenişehir-Osmaneli, Yenişehir-Bozüyük güzergahları yeniden projelendirilecektir.

Proje tamamlandığında YHT’lerle Ankara-Bursa ve Bursa-İstanbul arası yaklaşık 2 saat 15 dakika olacaktır.

Gerçi…

Yazının başında bir arpa boyu yol alamadığımızı ifade ettik, ama yukarıdaki satırlar projede geri gittiğimizi gösteriyor. En azından, bizim tren başlangıçta açıklanan YHT özelliğini kaybetti, yüksek hızlı kategorisinden çıkıp yüksek standartlı demiryolu hattı oldu.

En önemlisi…

Ne zaman biteceği meçhul. Ulaştırma Bakanlığı zaman zaman 2023 hedefi açıklasa bile, çok iyi niyetli ihtimalle 2030’dan öncesi kolay değil.

Yanı sıra…

Karayolları’ndaki yatırımlara bakınca da, 6 yıldır yerinde saydığını gördük.

Nitekim…

Doğancı Barajı yolu Temmuz 2015’teki bilgi notunda da var, bugün de konuşuyoruz. Uludağ Yolu’nun ikinci etabına başlama hazırlığı bir türlü bitmedi. İznik-Mekece, İznik-Yenişehir, İnegöl-Yenişehir yollarındaki çalışmalar hâlâ sürüyor.

Mudanya-Gemlik arasındaki sahil yolu geçen yaz hızlanabildi, ama henüz bitmedi.

Bursa-Keles ve dağ yolu olarak adlandırdığımız Orhaneli Yolu’ndaki tünel inşaatı halen devam ediyor.

Kısacası…

6 yıl önceki Bursa’nın ulaşım sorunları ve yapılan çalışmalar bir arpa boyu yol alamadığımız için hiç değişmeden aynen sürüyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?