AHEF HAKKÂRİ VE ŞIRNAK’A ZİYARETTE BULUNDU

AHEF HAKKÂRİ VE ŞIRNAK’A ZİYARETTE BULUNDU

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Yönetim Kurulu, Hakkari ve Şırnak’a giderek meslektaşları ile buluştu, bazı makamlara ziyaretlerde bulunarak sıkıntılarını aktardı.

AHEF Yönetim Kurulu, Hakkâri Aile Hekimleri Derneği’nin kuruluşuna destekte bulunmak üzere Hakkâri’ye ziyarette bulundu. Aile Sağlığı Merkezlerini de gezen AHEF yetkilileri, meslektaşlarının sorunlarını dinledi. Daha sonra Sağlık Müdürlüğü’ne giderek Hakkâri Halk Sağlığı Başkanı Dr. Burhan Yılmaz ile Aile Hekimlerinin sorunları ve bu konuda çözüm önerilerini ilettiler. Aile Hekimlerinin özellikle de Pandemi döneminde karşı karşıya kaldıkları sorun ve sıkıntıları aktaran yetkililere Dr. Burhan Yılmaz, sorunlarla ilgileneceği sözünü verdi.

AHEF Yönetim Kurulu Hakkâri’den sonra Şırnak’a giderek burada da Aile Hekimliği Derneği Yönetim Kurulu ile birlikte aile sağlığı merkezlerini ziyaret etti. Şırnak Vali Yardımcısı Tunahan Efendioğlu ve Şırnak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. İsmail Başıbüyük’ü makamlarında ziyaret ederek Şırnak’ta aile hekimlerinin karşılaştığı sorunları ve bu konuda AHEF’in çözüm önerilerini iletti. Yine pandemi döneminde aile hekimlerinin desteklenmesi gerektiği, İl Hıfzısıhha Kurulu toplantılarına Şırnak Aile Hekimliği Derneği’nin de katılması gerektiği önemle vurgulandı. Şırnak Aile Hekimliği Derneği Başkanı Dr. Azad Nantu, Şırnak’ta aile hekimliği kuralarında yaşanan sorunları dile getirdi. Vali Yardımcısı Efendioğlu, sorunlarla ilgileneceğini belirterek ziyaretten duyduğu memnuniyeti iletti. Şırnak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. İsmail Başıbüyük ile de özellikle ilde aile hekimliği kuralarının açılmaması ve boş birim cari gider ödemeleri noktasında yaşanan sorunlar iletilerek bu konuda Bakanlık görüşleri sunuldu.

AHEF Yönetim Kurulu, Hakkâri İl Derneği kuruluşuna katılmak ve Şırnak aile hekimlerini ziyaret etmek için geldiği Şırnak’ta; Urfa, Mardin, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep, Siirt gibi illerin de aralarında bulunduğu Güney Doğu illeri ile de toplantılar yaptı. Katılımcı illerle gerek aile hekimliğinin sorunları gerekse pandemi döneminde yaşanan sıkıntılar paylaşıldı, çözüm önerileri görüşüldü.

AHEF Yetkilileri önümüzdeki dönemde Türkiye’nin farklı bölgelerine de ziyaretler gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?