Müzisyen ve sanatçılar alınan kararlara tepkili

Müzisyen ve sanatçılar alınan kararlara tepkili

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine sonrası açıkladığı ‘kademeli normalleşme’ takviminde sanatçılar için adım atılmadı. Birçok isim duruma tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, haziran ayı için ‘kademeli normalleşme‘ takvimini açıkladı. Uzun süredir konser ve sanat etkinliklerinin de yapılamaması sebebiyle sanatçılar tepki gösterdi.

Şarkıcı Tarkan, “Pandemi sürecinde müzik ve eğlence sektörüne yapılan haksızlık ve çifte standart hiç adil değil” açıklamasında bulundu.

Tarkan, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan kademeli normalleşmede eğlence sektörüne ve müzisyenlere herhangi bir destek duyurusu yapılmamasına Twitter üzerinden tepki gösterdi.

Yaptığı paylaşımda Tarkan, şu ifadeleri kullandı:

“Pandemi sürecinde müzik ve eğlence sektörüne yapılan haksızlık ve çifte standart hiç adil değil. Yetkililerin sanata ve sanatçıya karşı duyarsız, saygısız yaklaşımı ise ayrıca çok üzücü ve düşündürücü. Yetkili merciler acilen müzik ve eğlence sektörünü destekleyici yönde yeni karar ve uygulamalarla sanata, sanatçıya, tüm sanat çalışanlarına ve emekçilerine sahip çıkmalı”.

HAKAN ALTUN ENSTRÜMANDAKİ TELLERİ KESTİ

Şarkıcı Hakan Altun, enstrümanındaki telleri keserek normalleşme kararlarına tepki gösterdi.

Altun, açıklanan kademeli normalleşme kararlarının ardından eğlence ve müzik sektörünün beklentilerinin karşılanmamasına enstrümanındaki telleri keserek tepki gösterdi.

Altun, videoya ‘Bilmem anlatabildim mi?’ notunu düştü. 

Şarkıcı Hakan Altun, enstrümanındaki telleri keserek normalleşme kararlarına tepki gösterdi.

Altun, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kademeli normalleşme kararlarının ardından eğlence ve müzik sektörünün beklentilerinin karşılanmamasına enstrümanındaki telleri keserek tepki gösterdi.

Altun, videoya ‘Bilmem anlatabildim mi?’ notunu düştü.

“RASYONEL DEĞİL İDEOLOJİK”

Mor ve Ötesi’nin solisti Harun Tekin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Müzikten, sahneden, sanattan korkmak korkanlar açısından makul gibi görünse de beyhude bir tavır. Keyfi yasaklar aşının yerine geçemez. Bu ülkenin birbirinden değerli müzisyenlerinin, müzik emekçilerinin, sahne sanatçılarının maruz bırakıldıkları şey rasyonel değil ideolojiktir” dedi.

Türk Pop Müziği’nin duayen ismi Nilüfer, “Müzisyene ve müzik sektörüne son darbe bugün itibarıyla vurulmuştur. Sahneleri kapatıp, bizi görmezden gelen, sanatı ve sanatçıyı değersizleştiren herkese yazıklar olsun!” ifadelerini kullandı.

Şarkıcı Demet Akalın da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Müzisyenler ne yapacak? İntihar haberi almayız umarım…” dedi.

Şarkıcı Gülben Ergen ise şunları yazdı: “Restoran kafeterya sabah 7 akşam 21.00 demek konser yok, müzik yok, sanata sanatçıya, müzisyene yaşamak yok demek mi?”

“BU İNSANLARIN ÖNÜNE SANDIK GELECEK”

Şarkıcı Cenk Eren de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Eğlenirseniz, müzik dinlerseniz, sahneye çıkarsanız, konser verirseniz hele birde 22:00 den sonra içki içerseniz bu virüs bulaşır. Lakin eninde sonunda yok saydığınız, umursamadığınız bu insanların önüne seçim sandığı gelecek” ifadelerine yer verdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?