Koşullar Eşit Değil LGS’yi Erteleyin!

Koşullar Eşit Değil LGS’yi Erteleyin!

Eğitim-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, 6 Haziran’da gerçekleşeceği açıklanan sınavla öğrenci alacak liselere yerleşecek öğrencilerin belirleneceği LGS’nin ertelenmesi çağrısında bulundu. Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, şöyle konuştu:

“BURSA’DA SADECE 1 İLÇEDE GÖREVLİ ÖĞRETMEN AÇIĞI 500’ÜN ÜZERİNDE!”

“Lgs’nin yapılmasına sayılı günler kala, sınav hazırlıklarının yetersizliği, bu sınavların neden yapılmaması gerektiğini bir kez daha göstermiştir. Öğrencilerin fırsat eşitsizliği ile hazırlandığı bu adil olmayan yarışmaya, görev yapacak öğretmen de bulunamamaktadır. Bursa’da yalnızca bir ilçede görevli öğretmen açığı 500’ün üzerindedir. Bursa genelinde görevli öğretmen açığı binlerle ifade edilebilir düzeydedir. Öğrencilerin uzun bir süredir sınavın ertelenmesine yönelik istekleri, ailelerin çocuklarının yeterli hazırlığı yapamadıkları yönündeki kaygıları ve MEB tarafından sınav günü hazırlıklarının tamamlanamıyor olması açıkça gösteriyor ki; MEB’de dahil olmak üzere taraflar sınava dair hazırlıklarını yapamamıştır.

“BU SINAV ADİL OLMAYACAK!”

Öğrenciler hazır değilse, öğretmenler hazır değilse, MEB hazır değilse, ailelerin kaygıları yüksekse,  yeterli hazırlığın yapılamadığı bu sınav hiç adil olmayacaktır. Çocuklarımızın eğitim geleceğini belirlemede böylesine önemli bir aşamanın ciddiyetten uzak bir şekilde geçiştirilmeye çalışılması, Meb’in ülkenin geleceğini hazırlamada ne kadar özensiz olduğunu bir kez daha göstermiştir.

“EŞİT KOŞULLAR SAĞLANANA KADAR ERTELENMELİDİR!”

Bu sınavlar, eşit koşullar sağlanıncaya kadar yapılmamalıdır. Adil bir eğitim sistemi kurmadan, sınavla elenen her çocuğumuz, ülkenin geleceğine bir sorun,  geleceğimize de büyük bir haksızlık olarak kalacaktır. Eğitimin önemini yeteri kadar kavrayamamış, yalnızca siyasi gelecek kaygısı ile, yaptım oldu anlayışı ile bu başarısız politikaları sürdürenler, milyonlarca gencimizin gelecek hayallerini yıkarak umutlarını söndürmekte, geleceğe mutsuz nesiller yaratmaktadır.  LGS başta olmak üzere, bu sınavlar gerekli tüm koşullar sağlanıncaya kadar ertelenmelidir.

“ADİL ÇÖZÜMLER ÜRETİN!”

Yalnızca politik geleceğini düşünen siyasal iktidara ve Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’a çağrımızdır :
Bir kez olsun çocuklarımızın geleceğini samimiyetle göz önünde bulundurunuz, aklın ve bilimin ışığında değerlendirme yaparak adil çözümler üretiniz! “

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?