Hazine ve Maliye Bakanlığı, Nefes kredisinin detaylarını açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Nefes kredisinin detaylarını açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, esnafa kullandırılacak nefes kredisinin detaylarını açıkladı. Kredi kullanımları 10 bankanın katılımıyla 1 haziran 2021 itibariyle başlayacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, esnafa kullandırılacak nefes kredisinin detaylarını açıkladı. Kredi kullanımları 1 haziran 2021 itibariyle başlayacak.

Yapılan açıklamada, kredilerin 6 ay ödemesiz olarak verildiği bildirildi. Kredi geri ödemeleri ise 12 eşit taksitte yapılacağı yapılacak.

Nefes Kredi Paketi ile yıllık cirosu 10 milyon TL altında olan ve 2019’a göre cirosunda yüzde 25 kayıp yaşayan; Ticaret, Deniz ticaret, sanayi, ticaret ve sanayi veya ticaret borsası’na kayıtlı üyelere işletme sermayesi finansmanı sağlanacağı belirtildi.

2020 cirosu 1 milyon TL’yi aşmayan KOBİ’ler azami 50 bin TL, cirosu 1-10 milyon TL arasında olan KOBİ’ler ise azami 200 bin TL kredi kullanabilecek. TOBB ve Oda/Borsalar da kaynaklarını bu bankalarda değerlendirerek kredilere katkıda bulunacak.

Kredilere Hazine destekli KGF kefaletinin sağlanacağı belirtildi. Kredilerin faiz oranları ise yıllık yüzde 17,5 olarak belirlendi. Bu da piyasa faiz ortalamasının yüzde 1.5 altında belirlendiğini gösteriyor.

Katılımcı bankalar ise şöyle sıralandı:

Ziraat Bankası

Vakıflar Bankası

Halk Bankası

İş Bankası

Garanti Bankası

Yapı ve Kredi Bankası

Akbank

DenizBank

Ziraat Katılım Bankası

Vakıf Katılım Bankası

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?