Yunuseli Havaalanı arazisinin ranta kurban edilmemesi için ses çıkartacak mısınız?

Yunuseli Havaalanı arazisinin ranta kurban edilmemesi için ses çıkartacak mısınız?

“Hangi meclis oturumunda kürsüden, hangi meclis oturumunda yerimizden konuşmamız gerektiği ritüelini bozmamın sebebi…” Osmangazi’de ŞAHİN sesleri! İYİ Parti Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Büşra Şahin, mayıs ayında söz aldı ve Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın belediye hizmetlerini eleştirdi. Şahin; “Belediyecilik, vatandaşın çöpünü toplamaktan ibaret değildir. Vatandaşımıza İYİ hizmet üretemiyorsanız, bunun çaresi var! İYİ İnsanlar buna hazır!” dedi.

Şahin; “Nisan ayı olağan meclis toplantısında 2020 yılı faaliyetlerinizi değerlendirdik. Bununla ilgili 31 Mart ve öncesinde söz verip tutmadığınız, yapsak keşke diyerek hayaller üzerine inşa ettiğiniz ve hayal olarak kalan projelerinizden bahsettik. Sorduk mesela; Çekirge Meydan Projesi ne durumda? Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi ne durumda? 1.derece deprem bölgeleri uygulama imar planına işlendi mi? Daye Camii önündeki tarihi dokuyu bozan utanç yapıyı 112’ye devredecek misiniz? Daha temiz Osmangazi sloganınız için her yere çöp kutusu ve konteynerı koyacak mısınız? Yunuseli Havaalanı arazisinin ranta kurban edilmemesi için ses çıkartacak mısınız? Doğanbeyin ihtiyacı olan sağlık ocağı ve okul için çalışıyor musunuz? Osmangazi’deki okul yoksunluğuna ne yapmayı düşünüyorsunuz? Mahallelerde söz verdiğinin katlı otopark, kapalı Pazar yeri, asfalt, kaldırım çalışmalarınız ne durumda? Her mahalleye aynı hizmeti sunuyor musunuz? Mahalleler arası ayrım yaptığınız konuşuluyor ne dersiniz? diyerek onlarca soru sorduk. Neredeyse hiç birine de yanıt alamadık. Çünkü bu projeler hayal olmanın ötesine geçemedi.

Ancak başkanım biz sorduk siz dinlediniz. Kamuoyuna bunları dinletip, izletemedik. Neden peki? Çünkü Osmangazi Belediyesinin yani Türkiye’nin en büyük 4.ilçesinin, yani 57 ilden büyük Osmangazi’nin teknik ekipmanları buna el verişli olmaması. Basın personeline çok teşekkür ederim. Burada şahsi ve bireysel bir şey söylemiyorum ancak aylardır kamera, kamera sesi, salon sesi gibi sorunlar yaşıyoruz. Son olarak da geçtiğimiz ay 1 yılınızı değerlendirdiğimiz meclis konuşmalarımız tarafımıza ulaştırılamadı. Sizler seçim ile yönetim yetkisini almış olabilirsiniz Sayın Başkan ancak bizlerde %45 ile denetleme,takip etme ve Osmangazi’nin sorunlarını burada iletmek gibi bir göreve sahibiz. Buradan aldığımız videoları kamuoyu ile paylaşıp bize verilen yetkinin hakkını vermek için çalıştığımızı söylüyoruz. Meclis toplantılarını canlı yayınlayamıyoruz, video kayıtlarını tutamıyoruz, arşiv oluşturamıyoruz fakat uzaya gideceğimize inanıyoruz öyle mi Sayın Başkan?

Bu konu ile ilgili İYİ Parti olarak bizler kendi kameramızı, kendi kameramanınızı ve ses sistemimizi getirdik. 30 yıllık belediyenin yapamadığını bizler şu an yapıyoruz.  Osmangazi Belediyesi olarak sizlere yeni kamera, kamera mikrofonu almanızı öneriyoruz. Ayrıca her meclis üyesinin önüne mikrofon konulmasını, salon içi ses sisteminin kameraya bağlanmasını ve tüm meclis toplantılarının canlı yayınlanmasını talep ediyoruz. Oy veren vatandaşın mecliste neler konuştuğumuzu bilmesi haktır Sayın Başkan. Şayet bunu yapmayacaksanız bizler her ay kendi ekipmanlarımızla kayıt alacak, canlı yayın yapacağız. Geçtiğimiz ay bizlere hediye ettiğiniz bu kitaplarla neyi hedeflediniz Başkanım? Akademik olarak yardımcı kaynak niteliğindeki bu kitapları bizler yerine şehrimizdeki üniversitelerin ilgili bölümlerine hediye etseydiniz daha faydalı olurdu.

Zira okuyup anlaması uzmanlık gerektiriyor. Günümüz Türkçesinden bir hayli uzak olmasına örnek olması için size bir satır okumak istiyorum;………… bu okuduğum paragrafın tercümesini yapacak var mı Başkanım? Bir Türk filmi repliğini hatırlatıyor ‘’Ey zatı muhterem zat merdivenden indin pat pat pat faytona bindin dat dat dat.’’ Anlaşılması uzmanlık istenen bu kitaplar için bütçeden ne kadar para verildi merak ediyoruz. Belediye arşivinde kalması için numune basılması olabilirdi ancak hepimize dağıtılacak kadar basılması israf olmuyor mu? İsraf da haram değil mi sormak isteriz Sn Başkan!!!

101 yıl önce 23 Nisan da Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyen ve TBMM açılışının yapıldığı günde bu görsel ve tag ile yaptığınız paylaşımda yüzyılın lideri Recep Tayyip Erdoğan demişsiniz ancak bir Türk genci olarak düzeltmek isterim yüzyılın lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Misakı milli sınırlarımızda bize bu vatanı armağan eden, size de o koltuğu bırakan Atatürk’ün kemiklerini sızlattığınızın bilmem farkında mısınız Sayın Başkan. Tek adam rejiminin geldiği son noktada görüyoruz ki ülkenin kurucusu ile kurulu ülkede seçilmişlerin karşılaştırılması büyük bir gaflettir. Bu paylaşımınızın ardından 23 Nisan mesajınızda asker arkadaşınızdan bahseder gibi Mustafa Kemal diyerek toplu mesajlar attınız. Conk Bayırın da, Anafartalar da, Arıburnun da beraber savaşmadığınız bir kişiye bu şekilde hitap etmezsiniz Sn Başkan. Bizler sizlere Sn.Mustafa Dündar diyoruz, sizlerde bu ülkenin kurucusuna Mustafa Kemal Atatürk derseniz seviniriz. Türk’ün atası olduğunu dünya kabul etti siz kabul etmeyecek misiniz?

Burası Uştur yolu yokuştur giden gelmiyor türküsünü tüm yurtta yankılandıran AK Parti belediyeleri gri pasaport ile insan kaçakçılığına başlamış. Vatanım da vatanım diyenlerin yurdu terk etmesine anlam veremediğimiz bu operasyonlarda ilçemizden usulsüz giden ve dönmeyen var mı sormak istiyoruz Sn Başkan. 31 Mart 2019 tarihinden bu yana kimler ne amaçlı yurt dışına çıktı isim isim meclisin bilgilendirilmesini talep ediyoruz.

Osmangazi de Bütün şehir yasası ile birlikte kırsal mahalle statüsü kazanan yerleşim yerleri, bundan sonra alınacak kararlarla köylere sağlanan indirimlerden faydalanacak. İlçemizde 20 mahalle bu kapsam içerisine alındı. Bu konu ile ilgili müdürlüklerimiz çalışmalar yapıyor mu? Yapılan çalışmalarda vatandaşlarımıza ne gibi kolaylıklar sağlanacak, ilgili müdürler tarafından meclisin bilgilendirilmesini talep ediyoruz.

Başkanım bir avukat olarak sizler çok daha iyi bilirsiniz ancak hatırlatmakta fayda gördüğümüz bazı hususlar var; Birleşmiş Milletler çocuk haklarına dair sözleşmesinin 3. Maddesi 1.fıkrasında idari makamların çocukları ilgilendiren bütün faaliyetlerinde, çocuğunun yararının temel düşünce olduğunun altı çizilmektedir.

Birleşmiş Milletlerin söz konusu sözleşmesiyle birlikte İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Siyasi ve Medeni Haklar Uluslararası Sözleşmesi gereği çocuğun özel hayatının korunması hakkı vardır. Ancak sayın Başkan yüzleri görünen fotoğraflarını paylaşmakta sorun görmediğiniz çocuklarımızın yetim olduklarını da vurgulamanız çok onur kırıcı oldu.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?