EMEA Finance’dan ÜNLÜ &Co’ya  “Best M&A House-Turkey” ödülü

EMEA Finance’dan ÜNLÜ &Co’ya “Best M&A House-Turkey” ödülü

ÜNLÜ & Co, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika piyasalarının önde gelen finans dergilerinden EMEA Finance tarafından düzenlenen Europe Banking Awards 2020’de “Best M&A House-Turkey” ödülüne layık görüldü.

Türkiye’nin öncü yatırım hizmetleri ve varlık yönetim grubu ÜNLÜ & Co, EMEA Finance tarafından Orta ve Doğu Avrupa (CEE) ile Bağımsız Devletler Topluluğu (CIS) bölgelerinin en iyi bankaların ve finans kuruluşlarının seçildiği ve bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Europe Banking Awards / Avrupa Bankacılık Ödüllerinde Turkey- Best M&A House/ Türkiye’nin En  İyi Şirket Birleşme ve Satın Alma Şirketi ödülüne layık görüldü.

Kurumsal finansman ve danışmanlık hizmetlerinde pazarda lider konumda bulunan ÜNLÜ & Co gerek yurt içi, gerekse yurt dışında gerçekleştirdiği başarılı satın alma ve birleşme işlemleri ile bugüne kadar 13 milyar dolarlık yatırımı ülkemize kazandırdı.

ÜNLÜ & Co, 2020 yılında Kümaş Manyezit, Olmuksan ve SEK Süt olmak üzere üç önemli satışa aracılık etti, ulusal ve uluslararası arenada şirket birleşme ve satın alma işlemleri ile birlikte 500 milyon dolara yakın büyüklükte yatırıma danışmanlık verdi.

Ödül ile ilgili açıklama yapan ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mahmut L. Ünlü, “Bu yıl bizim için önemli bir yıl; 25’inci yaşımızı kutluyoruz. Kurulduğumuz ilk günden beri bir hedefimiz var: Dünyada örnek gösterilecek, köklü ve kurumsal bir yatırım hizmetleri ve varlık yönetim grubu olmak. Beş kişiyle butik bir yapıda faaliyete geçtiğimiz 1996 yılından bu yana önemli bir yol kat ettik. 25 yılda ulusal ve uluslararası alanda şirket birleşme ve satın alma işlemleri ile birlikte, 121 başarılı şirket alım satım işlemi ile ülke ekonomisine 16,4 milyar doların üzerinde değer oluşturduk. EMEA Finance tarafından bu ödüle layık görülmek de bizim için oluşturduğumuz değerin net bir göstergesi. Ödülü almamıza katkı sağlayan başta çalışanlarımıza, değerli müşterilerimize ve tüm iş ortaklarımıza Yönetim Kurulumuz ve şahsım adına teşekkür ederim” dedi.

Halka Arz Sürecinde Gelen Ödül

Uluslararası piyasalarda rekabet edebilmenin tek yolunun müşteri odaklılık ve kurumsal yapı olduğuna dikkat çeken Ünlü, bu vizyonla şirketin bir bölümünün halka arz süreci için çalıştıklarını, bu amaçla Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) onayına başvurduklarını kaydetti. Halka arz süreciyle birlikte yeni stratejilerle Türkiye ekonomisine değer katmayı ve yatırımcının değerini bilen çözümler üretmeyi hedeflediklerini vurguladı.

ÜNLÜ & Co Hakkında

1996 yılında kurulan ÜNLÜ & Co Grubu, kuruluşundan bugüne gerçekleştirdiği 121 başarılı işlem ile Türkiye’nin lider birleşme ve satın alma danışmanı oldu. Şirket ayrıca, 2010’dan bugüne gerçekleşen toplam işlem adedi, toplam sınır ötesi işlem adedi, toplam özel fon işlem adedi sıralamalarında da lider konumda. (Kaynak: Mergermarket)

ÜNLÜ & Co Grubu, 2010-2020 yılı arasındaki halka arzlar, ikincil halka arzlar ve hızlandırılmış talep toplama (accelerated book building) işlemlerini içeren sermaye piyasası işlemlerinde, özelleştirmeler hariç yüzde 22 pazar payı, 32 işlem ve 3 milyar dolarlık işlem tutarı ile tüm finans kurumları içinde ikinci sırada yer alıyor. (Kaynak: Bloomberg)

ÜNLÜ & Co Grubu, 2013 yılından bu yana toplam 20 adet borçlanma aracı ihracı ile de toplamda 1,7 milyar TL’nin üzerinde bir hacim oluşturdu. (Kaynak: Borsa İstanbul)

Türkiye’nin lider tahsili gecikmiş alacak yönetimi şirketlerinden biri İstanbul Varlık, toplam 310 milyon TL’lik yatırım ile 3,7 milyar TL anapara büyüklüğünde portföye sahip.

ÜNLÜ & Co ayrıca çatısı altında faaliyet gösteren DAHA Yatırım Danışmanlığı ile nitelikli bireysel ve kurumsal müşterilere kişiye özel yatırım danışmanlığı hizmeti sunuyor. DAHA faaliyetleri kapsamında yönetilen varlıkların tutarı 2020 yıl sonu itibarıyla 4 milyar TL seviyesinde. Varlık Yönetim hizmetlerinde ise, 280’den fazla çalışanıyla Fon ve Portföy Yönetimi, ÜNLÜ Alternatif Yatırımlar ve Tahsili Gecikmiş Alacak Yönetimi alanlarında faaliyet gösteriyor. Varlık Yönetimi grubu altında yönetilen varlık tutarı ise yaklaşık 4,46 milyar TL’ye ulaştı.

Merkezi İstanbul’da olan ve 500’e yakın çalışanıyla faaliyet gösteren ÜNLÜ & Co Grubu’nun ayrıca İstanbul- Bağdat Caddesi, Ankara ve İzmir’de şubeleri, New York ve Londra’da ise aracı kurumları bulunuyor.

Ödüllerimizden

  • EMEA Finance/ Europe Banking Awards 2020- Türkiye’nin En İyi Birleşme & Satın Alma Şirketi Ödülü
  • Euromoney Awards for Excellence 2015- Yılın En İyi Birleşme ve Satın Alma Danışmanı
  • Euromoney Awards for Excellence 2016/ 2019- Türkiye’nin En İyi Yatırım Bankası
  • ACQ5 Global Awards 2020 -Türkiye – Yılın Yatırım Bankası
  • TSPB Altın Boğa Ödülleri 2020 – Satın Alma ve Birleşme İşlemleri Lideri & Toplumsal Değer Projesi (ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi)
  • Bonds & Loans 2020 – Yılın Proje Finansmanı Finalisti – Unifree Duty Free Anonim Şirketi Üçüncü Havalimanı Projesi / Yılın Yapılandırılmış Tahvil İhracı Runner-Up – ÜNLÜ Menkul Hasat Varlık Finansman Fonu/ Tarfin Tarım A.Ş.
  • BV Awards 2020 -Türkiye / En İyi Araştırma Takımı
  • Sardis Awards – Pozitif Sosyal Etki – Toplumsal Cinsiyet Eşitliği / ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi / Gümüş Sardis
  • ARC Awards 2020 – Fotoğraf Kategorisi Gold Ödül / Geleneksel Faaliyet Raporu Silver Ödül / Yönetim Kurulu Başkanı Metni Silver Ödül
  • İstanbul Marketing Awards – Faaliyet Raporu Tasarımı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?