Güney Türkistan’da Tansiyon Düşmüyor! Bağımsızlık İçin İlk Hamle!

Güney Türkistan’da Tansiyon Düşmüyor! Bağımsızlık İçin İlk Hamle!

Güney Türkistan‘da Türkler, Afgan hükumetine karşı harekete geçti! Yaklaşık 10 gündür merkezi hükümeti protesto eden Afganistan’da yaşayan kandaşlarımız Faryab Yüksek Halk Meclisi’nde aldıkları kararla artık kendilerini yöneteceği vali, belediye başkanı, belediye meclis üyesini seçebilecek. Konu ile ilgili Bursa Uludağ Üniversitesi Siyaset Felsefesi Yüksek Lisans Öğrencisi aynı zamanda Uluslararası Öğrenci Topluluk Başkanı Khesrow İshanch; “Güney Türkistan’da, yaklaşık bir ay önce kimliği belirsiz ve bölgeyi hiç tanımayan ayrıca askeri ve idari tecrübesi olmayan bir kişi, merkezi hükumet tarafından vali olarak atandı.

Afganistan Türkleri, söz konusu atamadan bu yana gerginliğin sürdüğü Afganistan’ın Faryab ilinde tarihi bir olaya imza attı. Güney Türkistanlı askerler, silahla ve Güney Türkistan Bayrağı ile ilk kez merkezi hükumetin, Türklere uyguladığı sistematik asimilasyon ve bastırma politikasına karşı 18 Mayıs’ta Faryab ilinde yürüyüş gerçekleştirdi.  O günden bugüne kadarda gerginlik aslında yatışmadı.

Ama Faryab Yüksek Halk Meclisi yıllardır bizimde özlemle beklediğimiz bir karara imza atarak Güney Türkistan’ı yönetecek vali başta olmak üzere belediye başkanı ve belediye meclisi üyelerini kendi içimizden seçme özgürlüğünü aşılayacak kendi kaderimizi kendimizin belirleyebileceği bir karara imza attı. Kilometrelerce uzakta Güney Türkistan’ın birgün tam bağımsızlığa gideceği günü sabırla bekliyoruz. Gelişmeleri takip edeceğiz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?