Bursa’da o esnafın yüzü güldü! Ciroları yüzde 30 arttı…

Bursa’da o esnafın yüzü güldü! Ciroları yüzde 30 arttı…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi’nin Razaman ayında başlattığı “Bakkal Amca” projesinde elde edilen net verileri bugünkü köşeinde paylaştı… İlginç rakamlar yazının içinde…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Ona… “Deneyimli Sosyal İşler Başkanı” demek mümkün. Bu da, 2010-2012 arası Refik Özen döneminde AK Parti Osmangazi İlçe Sosyal İşler Başkanı olarak görev yapmasından geliyor.

O dönem…

Engelli yardımları için ilgili tüm kurumları bir araya getirip hazırladığı kılavuz tüm Türkiye’deki AK Parti teşkilatlarına dağıtılmıştı.

Geçen dönem…

Osmangazi Belediye Meclisi Üyeliği yapan Kevser Öztürk’le Kızılay Bursa Şubesi yönetiminde birlikte görev yapıyoruz.

Şimdi de…

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın çağrısıyla İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Birim Başkanı olarak geri döndü.

Hafta içinde…

Yolunun üstünde olduğumuz için geçerken kahve içmeye uğradığında Kevser Öztürk’e, ramazan ayında Büyükşehir Belediyesi’nin beğeni topladığı ve İstanbul’a örnek olan Bakkal Amca projesinin nasıl doğduğunu sorduk.

Söze…

Bu projenin; ihtiyaç sahipleri, yerel yönetim ve teşkilat olarak 3 ayağı var” diye başladı ve şunu anlattı:

Her ramazan belediyeler aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine yardım kolileri dağıtılıyor. Oysa herkesin ihtiyacı farklı olabiliyor. Bu defa yardım kolisi yerine ihtiyacının karşılandığı bir sistem düşündük.”

Devam etti:

Pandemi sürecindeyiz ve küçük esnaf sıkıntılı. Yardım çeki verildiğinde, sorunu olmayan zincir marketler yararlanıyor. O nedenle, bütçenin küçük esnafa, özellikle de mahalle bakkalına destek olmasını istedik.”

Şu bilgiyi verdi:

Parti teşkilatı ana kademesi, Kadın ve Gençlik Kolları, mahalle temsilcileri, muhtarlarla ihtiyaç sahipleri tespit edildi. Belediye ve kaymakamlıklar mükerrer yardımı önlemek için inceleme yaptı.”

Ardından…

Bakkallar Odası projeyi üyelerine duyurdu. Talep eden bakkallarla bir çalışma yapıldı” dedi ve şunu söyledi:

Büyükşehir’in Kart16 uygulamasıyla mahalle bakkalından ihtiyaçlar karşılanırken, bütçe küçük esnafa destek için kullanıldı.”

Vatandaş memnun, bakkalın cirosu arttı

AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Birim Başkanı Kevser Öztürk çarpıcı bir bilgi verdi:

Yapılan alışverişlerde çocuklar için çikolata türü ürünler çok görülüyor.”

Bakkal boyutu da şöyle:

Projedeki bakkalların ciroları yüzde 30 arttı. En yüksek ciro 130 bin lirayla Kestel’deki bir bakkalda. Karacabey ikinci, Mustafakemalpaşa’da bir bakkal da üçüncü.”

Siyaset mutfağından çıkan projenin anaca ulaşması en güzel yanı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?