CHP Balkan Masası; Gençlerin Bayramı’nda Gençlerin Yanında…

CHP Balkan Masası; Gençlerin Bayramı’nda Gençlerin Yanında…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Balkanlar ve Türk Dünyası’ndan gençler ile bir araya geldiği video konferans toplantısına, CHP Genel Başkan Yard., Parti Sözcüsü ve Balkan Masası Başkanı Faik Öztrak, Balkan Masası Başkan Yardımcıları Bursa Milletvekili Prof.Dr.Yüksel Özkan ve Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan, CHP’li belediye başkanları ile Balkanlar’da bulunan kardeş şehirlerin belediye başkanları da katılım gösterdi.

CHP Balkan Masası, yerel yönetimler ile işbirliği içinde daha önce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yapmış olduğu tematik toplantılarına, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda da devam etti.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Balkan Masası tarafından düzenlenen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı programla farklı coğrafyalardan gençler bir araya gelerek, yenilikçi fikirlerini ve projelerini sundular.

Orta Asya, Orta Doğu, Anadolu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Trakya ve Balkanlar’da yaşayan gençlerle video konferans toplantısında bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Balkan Masası üyeleri, CHP’li belediye başkanları ile Balkanlar’da bulunan kardeş şehirlerin belediye başkanlarının katıldığı toplantıda gençler, Çevre ve Hayvan Hakları Spor, Eğitim, Sağlık, Kültür ve Sanat, Kişisel Gelişim, Teknoloji, Yenilikçi Fikirler, Gençlik ve Demokrasi Türk Kültürü ve Dili, Atatürk ve Gençlik Yerel Yönetimler ve Gençlik konu başlıklarında hazırladıkları projelerini sundular. Pandemi sonrasında yapılacak çalıştayın ön hazırlıklarını gerçekleştirdiler.

Toplantıda Filistinli bir gencin, Kemal Kılıçdaroğlu’na yıllardır Filistin davasına sahip çıktıkları için teşekkür etmesi dikkat çekti. Aynı zamanda Genel Başkan’dan Arapça Nutuk kitabı isteyen Filistinli genç, mücadelelerinde Atatürk’ü örnek aldıklarını belirtti.

Doğu Türkistan’dan katılan genç ise orada yapılan insanlık dışı uygulamalardan bahsederek daha fazla destek istediklerini söyledi.

Son olarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu programı düzenleyen CHP Balkan Masası’na ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Balkan Masası, Balkanlar ve Türk Dünyası ile ilgili tematik toplantı ve organizasyonları gerçekleştirmek için çalışmalarını sürdürmektedir.

ARŞİV…

“Cumhuriyetimizi de bağımsızlığımızı da Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun arkadaşlarına borçluyuz. Bu bizim asla unutmayacağımız ve vazgeçmeyeceğimiz temel bir değerdir”- “Ben, Uygur gençlerinin ve Uygur davasını sürdüren pek çok sivil toplum örgütünün yetkilileri ile zaman zaman bir araya geliyorum, oturup konuşuyoruz. Nerede bir insan hakkı ihlali varsa o ihlalin giderilmesi için elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz”- “Filistin’in bağımsızlığını her ortamda isteriz. Filistin halkının işgal edilen toprakları kurtarmasını ve bu konuda verdikleri mücadeleyi her zaman, her ortamda destekliyoruz”

Kendisini gençlerle buluşturan CHP Balkan Masası’na teşekkür eden Kılıçdaroğlu, “Gençler dünyayı çok iyi okuyorlar. Türkiye’yi çok iyi okuyorlar. Mustafa Kemal Atatürk’ün kendi ülkesi için verdiği mücadeleyi çok iyi biliyorlar. Bu mücadelenin sadece Türkiye için değil, bütün mazlum ülkeler için örnek alınması gereken bir mücadele olduğunu da gayet iyi biliyorlar. Çünkü Mustafa Kemal, çağdaş uygarlığı hedeflemiştir. Bilimi hedeflemiştir. Bilginin, bilimin ne kadar değerli olduğunu hemen hemen her ortamda ifade etmiştir.” açıklamasında bulundu.

Toplantıya, Türkiye’den gençlerin yanı sıra Ukrayna, Makedonya, Moldovya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Yunanistan, Karadağ, Sırbistan, Kosova, Romanya, Azerbaycan, Doğu Türkistan, KKTC, Irak, Filistin ve Özbekistan’dan da katılan gençlerin olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin kalbi Ankara’dan, bütün bu ülkelerden katılan gençlere sevgilerini ve saygılarını gönderdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmasıdır. Bu aslında bir milli kurtuluş savaşının başlangıcıdır. Dolayısıyla verilen mücadelenin başlangıcıdır. İşgal altındaki bir Türkiye’yi, düşman işgalinden kurtarmak ve bağımsız bir devlet kurmaktır. Ama bu devletin şekli ne olacak, o da cumhuriyettir. Cumhuriyetimizi de bağımsızlığımızı da Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun arkadaşlarına borçluyuz. Bu bizim asla unutmayacağımız ve vazgeçmeyeceğimiz temel bir değerdir.”

– Doğu Türkistan ve Filistin mesajı

Gençlerin yaptıkları projelerle ilgili bilgiler verdiklerini aktaran Kemal Kılıçdaroğlu, bu projelerin gençlerin dünyada daha fazla söz sahibi olmaları açısından önemli olduğuna değindi.

Görüşmeye Bosna Hersek’ten katılan bir gencin “Zoom üzerinden Türkçe öğrenmek istiyoruz” şeklinde bir talebi olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, bunun sağlanmasında kendilerine düşen bir görev olursa bunu gerçekleştirmeye hazır olduklarını vurguladı.

Kılıçdaroğlu, görüşmeye Doğu Türkistan’dan katılan gencin de, Uygurların sorunlarından ve orada yaşanan dramatik tablodan söz ettiğini aktararak “Ben, Uygur gençlerinin ve Uygur davasını sürdüren pek çok sivil toplum örgütünün yetkilileri ile zaman zaman bir araya geliyorum, oturup konuşuyoruz. Orada yaşanan dramları, insan hakları ihlallerini değişik ortamlarda da dile getiriyoruz. Nerede bir insan hakkı ihlali varsa o ihlalin giderilmesi için elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz.” diye konuştu.

Görüşmeye Bulgaristan’dan katılan Hak ve Özgürlükler Partisi temsilcileri olduğunu bildiren Kılıçdaroğlu, Hak ve Özgürlükler Partisinin kardeş partileri olduğunu ve zaman zaman bir araya geldiklerini belirtti.

Buluşmaya Filistin’den Yusuf adlı bir gencin katıldığını dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Sevgili Yusuf, şunu sakın unutma, Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği bağımsızlık mücadelesi bütün mazlum ülkelere örnek olan bir mücadeledir. Dolayısıyla Filistin’in ve Filistin halkının verdiği bağımsızlık mücadelesi aynı zamanda bizim bağımsızlık mücadelesidir diye biz yorumluyoruz. Benim üniversitede okuduğum yıllarda Türkiye’den çok sayıda genç Filistin’in bağımsızlığı için Filistin’e gitmişlerdi. Bugün onların mezarları Filistin’de, orada hayatlarını kaybettiler. Dolayısıyla Filistin aynı zamanda bizim kardeşlerimizin de mezarlarının olduğu bir ülke. Filistin’in bağımsızlığını her ortamda isteriz. Filistin halkının işgal edilen toprakları kurtarmasını ve bu konuda verdikleri mücadeleyi her zaman, her ortamda destekliyoruz. Yusuf benden Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’unu istedi. Biz daha önce Arapça olarak Suriye’deki Türkmenlere göndermiştik. Siz kaç adet istiyorsanız, arzu ederseniz Arapça, arzu ederseniz İngilizce, arzu ederseniz Türkçe size gönderebiliriz.”

Gençlerin bayramını kutlayan Kemal Kılıçdaroğlu, görüşmeye katılan gençleri Türkiye’de ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını da söyledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?