Avantajlı emeklilik geliyor! On binlerce kişi emekli edilecek…

Avantajlı emeklilik geliyor! On binlerce kişi emekli edilecek…

AK Parti’nin Meclis’e sunduğu son torba yasa teklifinden sürpriz bir düzenleme çıktı: Avantajlı emeklilik… normhaber.com’a teklifi yorumlayan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, düzenlemeyle on binlerce kişinin emekli olabileceğini söyledi.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına ilişkin 15 maddelik kanun teklifi, AK Parti milletvekilleri tarafından dün Meclis Başkanlığı’na sunuldu.

İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz ve 79 milletvekilinin imzasını taşıyan torba yasa teklifinden sürpriz emeklilik düzenlemesi çıktı.

Teklifin 7. maddesinin son fıkrasında yer alan hükme göre, “Bağ-Kur sigortalılarının muhtelif kanunlarla durdurulan sigortalılık süreleri nedeniyle ödemedikleri prim borçları“na ödeme imkanı getiriliyor.

Sosyal Güvenlik Uzmanı
Özgür Erdursun

Söz konusu düzenlemeyi normhaber.com‘a değerlendiren Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, teklif ile Bağ-Kur tescili yapılmış, ancak primlerini ödeyemeyen on binlerce sigortalıya “taksitli prim ödeme” imkanı sağlanacağını söyledi.

Daha önce çıkarılan yapılandırma yasalarında ihya sonrası çıkan prim borcunun ödemesinin peşin istendiğini hatırlatan Erdursun, şunları söyledi:

“Şimdi taksitli olacak. Daha çok kişi bu haktan yararlanıp emekli olacak. Aslında olması gereken 04.10.2000 öncesi silinen Bağ-Kur primlerinin ihya edilmesiydi. Ancak kanun teklifinde tescil ibaresi yer aldığı için 2000 öncesi Bağ-Kur mağdurları ve daha sonra 2008’de çıkan yasa gereği 2008 öncesi Bağ-Kur sürelerini alamıyor. Bu yasa maddesi 1.5.2008-1.5.2011-1.6.2018 ve 1.11.2020 tarihi itibariyle durdurulan sürelerin ihyası ile ilgili bir düzenleme. Emeklilikte özellikle prim gün sayısı eksik olanların günlerini tamamlayarak emekli olmalarını sağlayacak sınırlı bir düzenleme.”

Özgür Erdursun, söz konusu düzenlemeye en az 50 bin sigortalının başvuracağı görüşünde olduğunu belirtti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?