Sandıkta Helalleş…

Sandıkta Helalleş…

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı yoğun katılımla gerçekleşti. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törende konuşan İl Başkanı İsmet Karaca, “19 Mayıs, ulusal mücadelenin sönmeyen meşalesidir. 19 Mayıs emperyalist ve işbirlikçilere karşı onurlu bir direniştir. 19 Mayıs, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı gündür” dedi.

İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş ve İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih Yalçın Yazıcı ile birlikte Atatürk Anıtına çelenk sunan İl Başkanı İsmet Karaca, İl Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra Osmangazi İlçe Başkanı Metin Yılmaz, Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş ve partililer ile yurttaşların katıldığı törende şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin kurucusunun ölüm yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kuruluşunun yıldönümünde, 19 Mayıs’larda, ulusal bayramlarımızın kutlanmasından rahatsızlık duyan bir siyasi iktidar dönemindeyiz ama bundan emin olun ki bu son ulusal bayramlar. Bundan sonrakiler, Cumhuriyete yakışan bayramlar olarak, hak ettiği şekilde kutlanacak. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine emanet ettiği cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolun 102. yıldönümündeyiz. 19 Mayıs, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 102 yıl önce bu kutlu yolculuğun başlangıç noktasıdır. Atatürk hakkındaki İdam fermanlarını halk yırtıp atmasını bilmiştir. 19 Mayıs, ulusal mücadelenin sönmeyen meşalesidir. 19 Mayıs emperyalist ve işbirlikçilere karşı onurlu bir direniştir. En karanlık gecede dahi yanan ışıktır. 102 yıl önce yanan ateş ülkemizin geleceğini aydınlatmaktadır. 19 Mayıs, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı gündür.”

“İLK SEÇİMDE GERÇEKTEN HELALLEŞECEĞİZ, GÜLE GÜLE DİYECEĞİZ”

Ulusal bayramlarımızı kutlamaktan bile imtina edenler olduğunu vurgulayan Karaca sözlerini şöyle tamamladı:

“Ulusal bayramlarımızı kutlamaktan bile imtina edenler , ulusal değerlerimizi değersizleştirmeye çalışanlar bilsin ki bu yüksek ruh bağımsız Türk milletinin her bir köşesinde hatırlanmaya devam edecektir. Vatan topraklarının havasına, suyuna işlemiş bu ruhu yok etmelerinin imkanı yoktur. Atatürk bu eşsiz günü gençlerimize emanet etmiştir. Gençlerimizin de bu inaçla hareket ederek, ulusal egemenlikten taviz vermeden ülkemizin yarınlarını inşa edeceğine inanıyoruz. Reklam arası diyenler, asıl reklam arasının ne olduğunu ilk sandıkta göreceğiz. Birisi çıkıp helalleşelim diyor. Neden helalleşiliyor? O da gideceğinin farkında. Biz de onu ilk sandıkta tescil edeceğiz. Güle güle diyeceğiz. Ve bundan sonra emin olun ulusal bayramlarımız cumhuriyete yakışan ölçüde, coşkuyla kutlanacak. Pandemi koşullarından dolayı burada bu şekildeyiz. Ama emin olun bu, muhalefette kutladığımız son 19 Mayıs. Artık tünelin ucunda ışık göründü.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?