Pazar fiyatlarında son durum! ”Cep yakıyor”

Pazar fiyatlarında son durum! ”Cep yakıyor”

Tam kapanmanın ardından semt pazarları kurulmaya başlandı. Pazarcı esnafı “Fiyatlar biraz yüksek. Tek nedeni pandemi. Biz bu işten şikayetçiyiz. Fiyatlar kuyumcu tezgahı gibi” derken vatandaş da fiyatlardan yakınıyor.

SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN   bursadabugun.com

Ülke genelinde kademeli normalleşme adımları atılırken semt pazarları da kurulmaya başlandı.

Pazar fiyatlarından şikayetçi olan vatandaş pahalılıktan dertli.

FİYATLAR KUYUMCU TEZGAHI GİBİ

Pazarda esnaflık yapan Ahmet Ali Koca, “Pazar fiyatları normal. Piyasa daha tam oturmadı. Fiyatlar biraz yüksek. Tek nedeni pandemi. Biz bu işten şikayetçiyiz. Fiyatlar kuyumcu tezgahı gibi. Bu şekilde olmaması lazım ama ülkemizde fırsatçılık yapılıyor. Köylünün elinden çıkan fiyatla bizim burada sattığımız fiyat arasında uçurum var. Halkın gözünde pazarcılar bu durumdan sorumlu tutuluyor. Pazarcı en son halkadır. Biz de bu durumdan memnun değiliz. İnsanlar her şeyi 250 gram alabiliyor. Hepsinden 1 kilo almaya kalktığında 100-150 liraya tekabül ediyor. Birileri bu pandemide küfesini çok doldurdu. Olan halka oluyor. Şu an 40 lira kiraz, 20 lira erik, 20 lira çilek ve 20 lira kayısı. Fiyatlar yüksek” şeklinde konuştu.

PAZARCILAR DUMAN

Bir diğer esnaf Alaattin Yavuz, “Şu an fiyatlar patlak. Halde mallar bekliyor. Pazarcılar duman. Vatandaş ne yapacak? Her şey pahalılaştı, olmuyor böyle. Ben bezelye satıyorum. Kilosu 10 lira” derken, bir başka esnaf Olgun Çağlayan ise, “Pazar fiyatlarının pahalı olmasını pandemiye bağlıyorlar, ama öyle değil. İnsanlardan faydalanılıyor. Pazar fiyatları ucuz, ama birde marketlere bakmak lazım. İnsanlar pazarları tercih etmiyorlar. Bunu halkımıza sormak lazım. En sağlıklı ürünler burada. Mevsimine göre yeşillik fiyatları uygun. Kıvırcık marul 3 lira, maydanoz 1.5 lira, limon 5 lira. Fiyatlar bu şekilde gidiyor.

“FİYATLAR CEP YAKIYOR”

Pazarda alışveriş yapan bir vatandaş, “Pazar fiyatlarını pahalı buluyorum. 5 lira salata, 6 lira domates olur mu? Asgari ücretle geçinen bir aile kilosu 30 lira olan kirazı nasıl alabilir? Hiçbir şey alıp yiyemiyorsun. Domates olmuş 13-14 lira” derken bir başka vatandaş ise Fiyatlar çok pahalı ama almaya mecbur kalıyoruz. Her şeyden yarım yarım alıyoruz. Patlıcan, biber ve kabak aldım. Fiyatlar cep yakıyor. Ne olacak böyle bilmiyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: BURSADA BUGÜN

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?